Vlada RS: Nacrt zakona o el. komunikacijama nije prihvatljiv

Vlada RS: Nacrt zakona o el. komunikacijama nije prihvatljiv Izvor: Vlada RS
Vlada RS

Vlada Republike Srpske ne prihvata ponuđeni Nacrt zakona o elektronskim komunikacijama Bosne i Hercegovine iz razloga što isti predstavlja "prenos" ustavnih nadležnosti s RS na nivo BiH, zaključeno je na današnjoj 164. redovnoj sjednici Vlade RS-a.

Danas je prihvaćena Informacija o Nacrtu zakona o elektronskim komunikacijama BiH, a Vlada RS-a traži da u zakonu o elektronskim komunikacijama BiH budu jasno definisane nadležnosti institucija RS-a u oblastima: planiranja, izgradnje, održavanja i korištenja infrastrukture, elektronske komunikacione mreže, digitalne radio-televizija, usluge poziva u hitnim slučajevima i jedinstveni evropski broj za hitne slučajeve -112, zaštita prava krajnjih korisnika, inspekcijskog nadzora.

"Zadužuje se Ministarstvo saobraćaja i veza da u saradnji sa Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju obavijesti Ministarstvo komunikacija i transporta o Zaključku Vlade RS te da prati aktivnosti u vezi sa ponuđenim zakonom i redovno obavještava Vladu RS u cilju preduzimanja neophodnih mjera", zaključeno je na današnjoj sjednici.
Ministarstvo saobraćaja i veza zaduženo je da u saradnji sa Ministarstvom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju obavijesti predstavnike RS-a u institucijama na nivou BiH o donesenom Zaključku i potrebi zaštite Ustavne nadležnosti RS-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Vlada RS

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna