Ujić: Migranti ne žele kontakt s institucijama

Ujić: Migranti ne žele kontakt s institucijama Izvor: REUTERS/Siegfried Modola

Članovi Parlamentrane komisije za odbranu i bezbjednost sastali su se danas sa direktorom Službe za poslove sa strancima, Slobodanom Ujićem i razgovarali o povećanju broja ilegalnih migranata na području BiH.

Od početka godine u BiH je ušlo čak 500 ilegalnih migranata i taj broj je u porastu u posljednja tri mjeseca. Mjesta u azilantskim centrima ima, jer su kapaciteti popunjeni oko 70 odsto. No, prema riječima Ujića, problem je što među migrantima uglavnom ima onih koji ne žele nikakav kontakt sa zvaničnim institucijama BiH, te ne žele ni biti registrovani.

Ujić je naglasio da je najvažniji bezbjednosni aspekt, te da nadležni organi moraju imati uvida u kretanje migranata teritorijom naše zemlje. Predsjedavajući Komisije Sifet Podžić rekao je kako je ohrabren informacijama iz Službe za poslove sa strancima jer one pokazuju da je situacija pod kontrolom, te da se migracije prate i kontrolišu.

Učesnici sastanka apelovali su na građane da ukoliko dođu u kontakt sa migrantima obavezno obavijeste najbliži terenski ured Službe ili najbližu policijsku upravu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Samo Istina

Neko ih dobro nasavjetovao sto se tice BiH institucija.

5 0

Bosanski Patriota

Samo da nisu u pitanju ratnici ISILA koji su porazeni na Bliskom Istoku i sada idu ka i preko Bosne prema Zapadu. Volio bih da to nije tako ali njihovo pojavljivanje u velikom broju vremenski koincidira sa njihovim porazom, sto je signifikantno

17 0

* Sva polja su obavezna