Lukač o ubistvu Šušnice: Nemam ništa protiv novog procesa

Lukač o ubistvu Šušnice: Nemam ništa protiv novog procesa Izvor: N1

Ministar MUP-a RS Dragan Lukač danas je kazao da se ubistvo Miodraga Šušnice desilo "za vrijeme vlasti SDS-a, te da MUP RS ne može uraditi ništa po tom pitanju".

Lukač je na pitanje novinarke N1 kazao da Tužilaštvo BiH nije tražilo informacije od MUP-a RS, te da je ministar Dragan Mektić pokušao na teret staviti MUP-u RS da istraži nešto nakon 25 godina. 

"Tužilaštvo BiH nije tražilo informacije od MUP-a RS i nije mi poznato da je taj predmet u Tužilaštvu.

Što se tiče tog ubistva ono se desilo 92. pred sam početak rata. Imali smo tu priču koju je ministar Mektić otvorio kada smo zajedno gosovali u emisiji pokušavajući staviti na teret Ministarstvu unutrašnjih poslova da treba nešto da istraži nakon 25 godina.

To se desilo u vrijeme vlasti SDS-a, desilo se u Banjaluci, MUP RS je u to vrijeme istražio kompletan slučaj, priveo lica koja su učestvovala u tome, uzeo izjave od njih i kompletan predmet dostavio tužilaštvu i sudu.

Sud i Tužilaštvo su donijeli svoju odluku i ona postoji takva kakva je. MUP RS po tom pitanju ne može više ništa da radi.

Ako neko smatra da nešto nije urađeno u skladu sa zakonom može ponovo da otvori proces, nemam ništa protiv da to bude i u Sudu BiH pa neka utvrde da li je bilo propusta i neka izvedu nove činjenice na osnovu kojih mogu da osude lica koja su to izvršila", kazao je Lukač.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: dragan lukač

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Milovan

...sumnjiv je ovaj Lukač,...evo ja kao musliman, koji se predstavlja kao srbin, ništa mu ne vjerujem. :D

3 1

Smajil

Pravi gospodin i profesionalac ovaj Lukač !!

2 1

Rašo

Čovjek odudara nekom nepovjerenjem ,tačno kao da dok govori jedno misli potpuno suprotno .

12 4

* Sva polja su obavezna