Milović: Histerične reakcije kad se sastanu Čović i Dodik

Milović: Histerične reakcije kad se sastanu Čović i Dodik Izvor: N1

Tvrtko Milović, politolog i novinar i Emir Suljagić, novinar i političar u Pressingu na N1 su komentarisali savezništvo Dragana Čovića i Milorada Dodika.

Milović smatra da je to pragmatični savez dva lidera.

"Oni su nacionalni lideri. Zašto smo kao narodi u stanju da imamo lidere, to je drugi pitanje. Njih dvojica su u savezu, niko se nije pokušao tu priključiti i da se napravi svenacionalno savezništvo u BiH. Bošnjaci se drže po strani bojeći se saveza protiv njih. Tu vidimo histerične reakcije kada se god dvojica sastanu bez trećeg. To je dubinsko nepovjerenje i ne bih to vezao dalje. Odnos njih dvojice počinje 2006. do tad nisu imale zajedničkih tačaka", kazao je Milović.

Milović je dodao: "To savezništvo je uspostavljeno ako bi Bošnjaci pristali na bošnjačku državu".

"Ako se od Hrvate gura u fašizam, ako se Hrvatska pitanja izjednačavaju sa fašizmom, ako se Srbe čini genocidnim, ako su tako grozni - ja ne razumijem zašto se pravi zajednička država", izjavio je.

Suljagić je ranije u Pressingu kazao da takozvano bošnjačko-hrvatsko savezništvo nikada nije postojalo, a da je Hrvatska učinila sve da na teritoriji sprovede svoj vlastiti projekat - obnovu banovine.

"Tuđman je to govorio na mnogo sastanaka, za koje znamo, na temelju njegovih transkripata. Sarajevo je iz nužde moralo da trpi Tuđmana, onoliko dugo dok nije pomislio da se banovina može uspostaviti. U preambuli Ustava stoji da je ishodište hrvatske državnosti sporazum Cvetković-Maček", naveo je Suljagić.

Suljagić je također istakao da je BiH za vrijeme NDH bila okupirana i da se ta takozvana NDH ne može "podvaljivati Bošnjacima".

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pa

Boošnjooke su histerične još od proterivanja turskog okupatora kad su izgubile tlo pod nogama!!

5 1

Draga 1d

Normalno to je isto kao što su se sastajali Milošević i Tuđman.

3 2

Ma

Nisu to nikakva pitanja fašizma hrvata i genocida srpskog ,to je stvarnost koja se desila i koja još uvijek traje.Po tom pitanju vi šta onda radite?Radite samo na tome da rasturite BiH i da se pripojite vašim diktatorskim ideologijama Hr i Srb. Nikakve podjele ni otimačine Bosansko Hercegovačke zemlje neće biti,a tko god je želi dijeliti i oteti neka ode iz nje sretan put i sretno mu bilo!

4 2

* Sva polja su obavezna