Juncker: Bio sam u pravu za Zapadni Balkan

Juncker: Bio sam u pravu za Zapadni Balkan Izvor: Reuters

Govoreći na minhenskoj sigurnosnoj konferenciji predsjednik Evropske Komsije Jean-Claude Juncker pohvalio se da je bio u pravu kada je rekao da do kraja njegova mandata nijedna zemlja sa Zapadnog Balkana neće postati članica EU.

 Ponovo je najavio posjetu našem regionu.

"Kada je u pitanju region Zapadnog Balkana sjećate se da sam rekao 2014. da nijedna od ovih zemalja neće biti spremna za članstvo u Uniji do 2019. i to se sada potvrdilo. Nijedna od tih zemalja danas nije spremna, a da sam tada rekao da hoće biti danas biste me kritikovali. Nedavno smo objavili strategiju za Zapadni Balkan i to pokazuje naše opredjeljenje kada je u pitanju ovaj region. Uskoro idem u posjetu regionu Zapadnog Balkana i nadam se da će i to donijeti pozivitne poruke", poručio je Juncker.

Dodao je kako zemlje Zapadnog Balkana moraju rješiti sve granične sporove prije nego što se pridruže bloku.

"Brojni su granični sporovi na zapadnom Balkanu i oni se moraju riješiti prije nego što odemo korak dalje", zaključio je predsjednik EK.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Je

li bio trezan?

2 0

Koje veze

ima ova nakaradna FBiH sa Ruandom??

1 0

Veza

E moj Junckeru kokad si Ameriku otkrio to znaju i vrapci na grani jer ste nam uspostavili drzavu koja ne moze da funkcionise koja je na genocidu i krvi nastala agresijom. Navukli ste narodu Bosnjackom ludacku kosulju koja ga ubija a vi to znate i gledate. Nismo mi krivi sto nismo ispunili uvjete vi ste krivi sto.ovo cudo u Bosni o uredzenju gledate i podrzavate a znate da to nije u redu. Kad dodzete tobe do pameti onda ce da nam bude bolje dotle nista samo.prica bez potrebe.

9 3

* Sva polja su obavezna