VIDEO| Netanyahu pokazao 'komad iranskog drona' u Minhenu

VIDEO| Netanyahu pokazao 'komad iranskog drona' u Minhenu Izvor: N1

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu žestoko je napao Iran u svom govoru na Minhenskog sigurnosnoj konferenciji koja je u toku, javlja BBC. On je pokazao i predmet koji je opisao kao ''komad iranskog drona'' poručivši da je zvanični Teheran "najveća prijetnja svijetu“.

U vrlo oštrom obraćanju, izraelski premijer koji se nalazi pod velikim pritiskom u domovini zbog optužbi za korupciju poručio je u Njemačkoj kako "Izrael neće dozvoliti Iranu da mu stavi omču terorizma oko vrata“.

Netanyahu se posebno usprotivio međunarodnom ugovoru o nuklearnom programu koji je zaustavio proizvodnju atomskog oružja, ali i Iranu donio ukidanje najvećeg dijela sankcija. On je povukao paralelu između tog ugovora i Minhenskog sporazuma iz 1938. godine koji je "trebao ali nije zadovoljio nacističku Njemačku“.

''Ovaj ugovor je samo oslobodio opasnog iranskog tigra'', rekao je izraelski premijer, prenosi BBC.

''Ovo je komad dio iranskog drona, ili barem dio onog što je ostalo od njega, nakon što smo ga srušili. Donio sam ga ovdje kako biste ga mogli vidjeti. Gospodine Zarif, prepoznajete li ovo? Trebali biste, Vaše je. Možete prenijeti poruku tiranima u Iranu: “Nemojte testirati izraelsko strpljenje!”. Imam I poruku za sve prisutne danas ovdje. Podržite narod Irana, želim da podržite one u regionu koji podržavaju mir tako što ćete se suprostaviti režimu koji prijeti miru. Želim objasniti da mi nemamo sukob s narodom u Iranu, mi imamo sukob sa režimom koji ih teroriše'', poručio je on.

Pogledajte video.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 13

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kastro

A vasi dronovi ubijaju vec to je ok jeli

8 1

Veza

Bolje bi ti bilo fa si otisao u Gazu pa da uslikas i prikazes sta ste narodu uradili sve poubijali popalili i unistili kuce da narod ne moze da zivi. Gori si od Firera Adolfa on je milost bio prema vama sta vi radite i govorite o holokausu. Gori je ovo holokaus od onoga vadega ne mogu da se uporede ondje je narod odveden i stradao a ovdje u Palestini je sve unisteno protjerano spaljeno poubijano i ovo je sada gori za mene genocid nego vas holokaus. Niko ne osporava da ste stradali ali sada vi gora djela radite da ste omrzli cjelom svjetu samo Amerikancima niste zato sto ih hranite.

11 2

Edi

Ničija do zore nije v gorjela tvoja se već gasi

13 2

* Sva polja su obavezna