Sarajevska policija raspisala potjernice za dvije osobe

Sarajevska policija raspisala potjernice za dvije osobe Izvor: N1/Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS raspisalo je potjernicu za Nedeljkom Dragašem koji je javnosti postao poznat kao osumnjičeni za izazivanja požara u hramu Svetog Preobraženja u Sarajevu.

U novembru 2016. godine Općinski sud u Sarajevu je potvrdio optužnicu protiv Nedeljla Dragaša, a on se na održanom ročištu izjasnio da nije kriv.

Prema potjernici sarajevske policije Dragaš se tereti za krivično djelo "Paljevina".

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo KS je otvorilo istragu protiv Dragaša jer postoji osnov sumnje da je 21. augusta 2016. godine u jutarnjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu došavši do prozora ostave-magacina Pravoslavne crkve Svetog Preobraženja, kroz zaštitnu rešetku na prozoru ostave uz upotrebu otvorenog plamena zapalio drvene daske kojima je prozor bio osiguran.

Nakon toga, požar je zahvatio unutrašnjost ostave, usljed čega je došlo do oštećenja u vidu nagorijelosti zidova ostave te oštećenja i uništenja više pokretnih stvari koje su se nalazile u ostavi, pričinivši na taj način štetu od cca. 2.000 KM.

Na ažuriranu listu potjernica MUP-a KS dodano je ime i Adija Đelkića koji je osumnjičen za krivično djelo "Prevara u pokušaju".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna