Čistka u SDA nakon smjene Gutića: Ko je sve isključen

Čistka u SDA nakon smjene Gutića: Ko je sve isključen Izvor: Anadolija

Stranka demokratske akcije nastavlja dalju stabilizaciju, čišćenje stranke i počinje pripreme za Opće izbore 2018. godine. To smo rekli odmah nakon što je skupštinska većina predvođena poslanicima koji su se odmetnuli od SDA izglasala nepovjerenje Vladi TK, rekao je za N1 Bego Gutić, smijenjeni premijer.

Gutić je u razgovoru za N1 kazao da je SDA, odnosno kantonalni povjerenik Fazlić odmah nakon sjednice Skupštine TK, na kojoj je smijenjena Vlada, uputio akt općinskim organizcijama iz kojih dolaze ministri i poslanici koji su bili protiv Vlade, odnosno koji su učestvovali u projektu smjene Vlade TK, sa nalogom da u roku 24 sata smjene poslanike i ministre.

"Do sada smo dobili zvaničnu informaciju da je iz Općinske organizacije SDA Srebrenik isljučen poslanik u Skupštini TK Mehmed Bajrakterević, kao i Jakub Suljkanović, premijer Tuzlanskog kantona. Također, OO Živinice iz članstva SDA isključena je Narcisa Šiljegović, dok je OO Lukavac isključila Suada Salibašića, poslanika u Skupštini TK. Mislim da je isključen i Enes Gegić, koji je prihvatio ponudu da bude ministar u novoj vladi", kazao je smijenjeni premijer u Tuzlanskom kantonu.

Podsjetimo, na hitnoj sjednici Skupštine TK smijenjena je Vlada TK, sve zbog sukoba dvije struje unutar SDA - jedna na čelu sa Begom Gutićem, a druge na čelu sa Mirsadom Kukićem, nedavno smijenjenim predsjednikom KO SDA Tuzla.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SDA , Tuzlanski kanton

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Netko

Mislim da su kasno počeli sa pospremanjem, ako su uopće počeli. Šta je da Zukićem, Sarajlićem i ostalim protiv kojih se vodi istraga za kriminal oko zapošljavanja? A da ne spominjem niže razine koje novinarima nisu niti interesantne pored ovih

13 0

Krokac

Netrebatevi cisti mi glasaci trebamo vas na izborima ocistitiod mjesni zajednica pa dovrha.Dosta je 25 godona .

56 5

Nin

Da su raščistili s onima koji su na račun družine radili sve da stranka ne uđe u situaciju da bude omrznuta u narodu bilo bi dosta bolje .Ali , nikad nije kasno .

10 1

* Sva polja su obavezna