Reakcija KCUS-a: Da Konaković pokaže minimum poštovanja

Reakcija KCUS-a: Da Konaković pokaže minimum poštovanja Izvor: N1 kcus

Referirajući se na intervju Elmedina Konakovića na N1 TV, koji je emitovan 22.februara 2018.godine, direktorij KCUS ističe da su iznenađeni njegovim riječima, saopćeno je danas iz ove ustanove.

Saopćenje KCUS-a prenosimo u cjelosti.

''Nedavno je komentirao da je i sam bio pacijent i da mu je pružena izvrsna usluga. U svojoj borbi za političke poene trebao bi da pokaže minimum poštovanja prema KCUS, koji je prije dvije godine zatečen u izrazito lošem finansijskom i organizacionom stanju.

Ogromnim trudom i radom postali smo jedna od najuspješnijih ustanova, uopće u BiH. Susreli smo se sa primjerima naročite zloupotrebe položaja te raznim vidovima korupcije. Sve to svedeno je na minimum, za samo dvije godine.

Nismo štrajkovali, radili smo i pomagali građanima.

Gospodin Konaković je na nekoliko zadnjih sastanaka, od kojih je posljednji bio 15. januara 2018.godine, pokazao da ne samo da ne pomaže KCUS, nego i da ne poštuje direktore disciplina. Čitav sastanak proveo je tipkajući na dva telefona sa povremenim grubim obraćanjem.

Nije našao za shodno ni da prisustvuje usvajanju Izvještaja KCUS na Skupštini KS.

Na kraju se nadamo Premijeru koji će biti ozbiljan i profesionalno kompetentan te neće zloupotrebljavati uspješne institucije u dnevno političke svrhe'', saopšteno je iz KCUS-a.

Podsjećamo, Konaković je sinoć gostujući u programu N1 kazao da ''KCUS može bolje''.

''Može to bolje i stanje treba biti bolje. Treba biti objektivan i reći da je prije prof. Izetbegović KCUS-om prošao tornado, ali to nju ne amnestira. Znam kako je preuzeti Kanton sa minus 150 miliona, a očekuju se implementacije projekta'', rekao je on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ana

Ja bih Sebiju za premijerku Vlade FBiH....ona bi jedina onaj javašluk dovela u red.

3 10

Urbanosaurus

Najbolji dokaz da brod zvani Sda tone je izlazak preambicioznog Konakovica iz stranke.

15 2

FRKA5

Nerazumijem šta je pisac htio da kaže. Možda da na kliničkom centru nemože biti bolje jer je sad najbolje stanje. To malo morgen. Onda vi doktori neznate šta je dobro za pacijenta, a možda je dobro za vas. Konaković vas je pohvalio, ali pacijenti se sa tim neslažu.

22 2

* Sva polja su obavezna