Inzko pozvao mlade na aktivniji angažman

Inzko pozvao mlade na aktivniji angažman Izvor: N1

Građani, posebno mladi ljudi, koji će u oktobru prvi put glasati na izborima, mogu promijeniti stanje u sredinama u kojim žive i želio bih vas sve zamoliti da na dan izbora iskoristite svoje biračko pravo, rekao je danas visoki predstavnik Valentin Inzko.

Govoreći tokom javnog foruma u Milićima, u organizaciji Evropskog pokreta, visoki predstavnik je pozdravio Strategiju za proširenje za područje zapadnog Balkana, koju je nedavno usvojila Evropska komisija.

Visoki predstavnik je naglasio da je BiH danas zemlja čiji građani žive u miru, "no iako smo daleko odmakli od faze rekonstrukcije zemlje, BiH se mora nastaviti razvijati".

"Početna tačka je efikasan i funkcionalan sistem vladavine prava u kojem niko nije iznad zakona", poručio je Inzko.

U svom obraćanju učesnicima foruma, Inzko je pozvao mlade iz različitih sredina, različitih kantona i iz oba entiteta da pronađu područja od zajedničkog interesa i da zajedno rade kako bi se jasnije čuo njihov glas, saopćeno je iz OHR-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: valentin inzko

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Draga 1d

Ovaj samo poziva jal je zabrinut, neka konačno bar nešto uradi za te silne pare koje prima.

7 0

Pogled sastrane

"Inzko pozvao mlade na aktivniji angažman". Lijepo sa njegove strane! No, nalost, mladi sve više kopiraju starije u očekivanju da im neko drugi riješi probleme - vrlo često očekuju da upravo to učini g-din Incko.

10 2

* Sva polja su obavezna