AccuWeather: Na proljeće jake oluje i poplave na Balkanu

AccuWeather: Na proljeće jake oluje i poplave na Balkanu Izvor: Screenshot

Proljeće će u neke dijelove Evrope, pogotovo Balkana donijeti opasne oluje u poplave, objavio je u svojoj velikoj prognozi meteorološki servis AccuWeather.

Poručje od Njemačke od Bjelorusije i Ukrajine bit će izloženo ekstremnim uvjetima i olujama, a obilne kiše dovest će do opasnosti od novih poplava na Balkanu.

Na zapadu Evrope se očekuje sušno i toplo proljeće.

Oluje i jaki vjetrovi neće biti neuobičajena pojava u proljetnim mjesecima na području Njemačke i Poljske, a nisu isključene niti razorne grmljavinske oluje, piše meteorolog AccuWeathera Tyler Roys, prenosi Index.hr.

"Već u rano proljeće očekuju se jake oluje na području Njemačke koje bi mogle dovesti do haosa u prometu. Najveća opasnost od oluja prijeti krajem aprila i početkom maja. Munchen i Berlin u Njemačkoj, Kijev u Ukrajini i Minsk u Bjelorusiji će biti u najvećoj opasnosti od učestalih grmljavinskih oluja", piše AccuWeather.

Osim oluja, ovim područjima prijete i poplave, a moguća je i pojava tornada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.


Dok će razorne oluje stvarati ozbiljne probleme sjevernije, područja od Alpa do Balkana bit će u velikoj opasnosti od poplava, navodi izvor.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antidemokuracija

Otkud to znaju, haapovci spremaju napad, haarpovi moraju se uništiti kao u Brazilu, sada se ookazalo drugacije i mirnije

5 0

* Sva polja su obavezna