Komšić: Ne odustajem, sve da se udruže i Trump i Putin

Komšić: Ne odustajem, sve da se udruže i Trump i Putin Izvor: N1

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić kazao je danas za N1 da neće odustati od kandidature za člana Predsjedništva BiH i ako bude pritiska međunarodne zajednice da to učini.

Komšić je poručio da neće odustati od kandidature ''sve i da se udruže Trump i Putin i da dodaju Kim Jong-una''.

''Sve da se udruže i Trump i Putin. Pa nek' dodaju tu i Kim Jong-una, to se neće desiti. Da se svi udruže, to se neće desiti. Ovdje se radi o tome u kakvoj ćemo mi zemlji živjeti. Odoliću svakom pritisku'', istakao je Komšić u razgovoru za N1.

Govorio je potom i o zahtjevima odnosno prijedlozima za izmjene Izbornog zakona BiH.

''Mislim da je glavni politički zadatak ljevice u ovom trenutku zaustaviti sve što je vezano za zahtjeve HNS-a i HDZ-a i Dragana Čovića. To su zahtjevi - formalno za izmjenu Izbornog zakona, a u suštini za potpunu promjenu čak i ovakvog ustavnog uređenja i to na jedan tihi, puzajući način bez promjena Ustava kroz Izborni zakon. Onaj ko ne vidi koliko je to opasno i šta se zapravo dešava i šta će se još dešavati, taj jednostavno nije svjestan u kakvom trenutku živi i on i Bosna i Hercegovina'', rekao je on.

Kako će njegova kandidatura doprinijeti rješenju problema?

''Izborni zakon se mora rješavati u skladu s onim što su međunarodne obaveze Bosne i Hercegovine. Tako se rješavaju pitanja u Bosni i Hercegovini. Kako će moja kandidatura doprinijeti? Tako što ćemo zaustaviti Dragana Čovića i HDZ. Zamislite šta bi bilo da Čović nije u Predsjedništvu'', dodao je on.

Više o ovoj temi u Dnevniku od 19 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 63

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ahiley

Komšić jeste patriota i za razliku od ove trojice nacional-fašista, borio se za BiH. Šta je uradio za BiH? Ako ništa, bar je nije bezočno pokrao kao Čović, Dodik i Bake. Šta je ovdje licemjerno? On je jedina preprekao ostvarenju plana Dodika i Čovića da obojica uđu u Predsjedništvo i preglasavanjem "Bošnjačkog" člana razvale BiH. Problem je što vi komentarišete i lupate gluposti a ne vidite dalje od nosa.

5 2

Tvoje je proslo

Komsicu, tvoje je proslo. Dosada si "hvatao" na patriotizam i to je bilo sve od tebe. Niko se ne moze sjetiti nekog vaznog politickog ili drugog projekta od kojeg bi drustvo prosperiralo. Tvoje intelektualne sposobnosti to ne dopustaju. Iznevjerio si svoje birace. Bio si u SDPu i na vlasti, pa si pobjegao, bio si sa DFom isto na vlasti pa si pobjegao. Nije umjetnost u bjezanju, nego izlaziti na kraj sa politickim protivnicima i istrajavati u politici koju si obecao biracima. Komsicu, ne moze vise da "pali" patriotizam. Ako uspises da izboris koje mjesto u parlamentu, budi prezadovoljan

7 7

Smart Bosna

Licemjerno od Komsica...

8 16

* Sva polja su obavezna