Kratki bh. film "Snijeg za vodu" nagrađen na 68. Berlinaleu

Kratki bh. film "Snijeg za vodu" nagrađen na 68. Berlinaleu Izvor: SFA

Kratki film "Snijeg za vodu", projekat Sarajevo Film Academy Univerziteta (SSST) dobio je Specijalno priznanje žirija na završenom 68. Berlinaleu.

Na ovogodišnjem Berlinale festivalu, jedan od najmlađih fakulteta Univerziteta Sarajevska škola na nauku i tehnologiju, Sarajevo Film Academy (SFA) predstavila se kratkim igranim filmom „Snijeg za vodu“, kojeg je napisao i režirao britanski glumac i režiser Christopher Villiers.

Film je realizovan u produkciji Sarajevo Film Academy i 2020 Productions Ltd (Velika Britanija), u saradnji sa sarajevskom producentskom kućom Prime Time i Obala Art Centrom.

Izvršni producenti filma su Oskarom nagrađena producentica Cat Villiers, direktorica SFA Emina Ganić i Adnan Ćuhara (Prime Time), a menadžer produkcije je Mersiha Halilović (SFA).

„Snijeg za vodu“ je jedan od 65 odabranih filmova Generation programa, u konkurenciji od 2.000 prijavljenih.

Izvor: SFA/N1„Ponosan sam što je sjajan rad bosanskohercegovačke ekipe i glumaca filma „Snijeg za vodu“ prepoznat na festivalu Berlinale, jednom od najvećih festivala u svijetu. Posebno mi je drago što su mi ukazali povjerenje da ispričam njihovu priču“, zaključio je režiser filma Christopher Villiers.

U okviru Generation KPlus programa, „Snijeg za vodu“ osvojio je Specijalno priznanje žirija, koje se dodjeljuje projektu za izvanredno dostignuće.

Ovo je treća godina u nizu da se SFA plasira na vodeće filmske festivale, a filmovi su prikazani i u Cannesu i Berlinaleu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.
Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna