VIDEO|Dodik zadovoljan lobiranjem RS iako je na crnoj listi

VIDEO|Dodik zadovoljan lobiranjem RS iako je na crnoj listi Izvor: N1

Prema podacima američkog Ministarstva pravde, koje je iznio predsjednik NDP-a Dragan Čavić, Republika Srpska je za lobiranje od 2007. do kraja 2017. izdvojila 18 miliona dolara, uz sumnju da je taj iznos i veći, čak i do 30 miliona dolara.

Od Vlade RS traže transparentnost utrošenog novca i efekte, a Čavić dodaje da je rezultat tih lobiranja predsjednik Republike Srpske na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država.

A sam predsjednik RS, Milorad Dodik, danas je na pitanje novinarke N1 "da li je zadovoljan efektima lobiranja u SAD-u", uz prvobitnu ćutnju odgovorio "da", obrazlažući da je doprinos lobista veoma značajan u zaustavljanju rigidnog ponašanja visokih predstavnika u BiH.

"Vi niste očekivali (ovakav odgovor). Vi očekujete da ja kažem kako sam dobio sankcije, iako lobiram?", izjavio je Milorad Dodik.

N1: Ništa ja ne očekujem, ja pitam?

Milorad Dodik: "Odlično, samo i ja s tobom polemišem."

Izvor: N1

Predsjednik Republike Srpske izjavio je i da RS nije imala nikakve koristi od diplomatsko-konzularne mreže BiH, te da u njenom značajnom dijelu ima neprijateljske strukture.

On je naveo da se to jasno moglo vidjeti nedavno u Moskvi, kada se, kako Dodik kaže "ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović fotografisao sa grupom studenata ističući ratnu zastavu Republike BiH."

"Činjenica je da dio sredstava za DKP mrežu, pa i za ambasadora u Rusiji, obezbjeđuje Republika Srpska, a od toga ništa ne dobija", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci na promociji druge generacije Škole novih lidera SNSD-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kako je on strasiv al spasavaga dug jezik.

Sve ce on iskihat jednog dana jes neka stvarno sirovina.

4 2

Sergej

Miletu vise niko nista ne vjeruje pa ni Rusjia .previse se ispreprodavo zadnjih 20 godina

10 3

Momcilo

faca za povracanje.. vidi se nije ni cudo sto smo na crnoj listi

10 4

* Sva polja su obavezna