Tuzla: Zaključci sastanka ministra Bukvarevića i boraca

Tuzla: Zaključci sastanka ministra Bukvarevića i boraca Izvor: N1

Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzla danas je na sastanku, kome je prisustvovao i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, razmatrala aktuelnu problematiku boračke populacije i jednoglasno donijela četiri zaključka.

Predloženo je da se sva pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite trebaju rješavati putem dijaloga u institucijama opština, gradova, kantona, Federacije BiH i države BiH.

Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzla podržala je stav kantonalne i federalne koordinacije boračkih organizacija da se hitno u parlament uputi nacrt Zakona o pravima demobilisanih boraca i da oba parlamenta u roku od 30 dana usvoje nacrt zakona.

Na zahtjev Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla usaglašeno je da 10.marta bude objavljen registar boraca za regiju sjeveroistočne Bosne, odnosno registar pripadnika 2. Korpusa Armije R BiH.

Na kraju, Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzla zahtjeva od Parlamenta FBiH da hitno donese Zakon o boračkim udruženjima od posebnog značaja za BiH, saopćeno je iz Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Visegrad

Ako JAVNO objavite spisak boraca ?? Srbija će progoniti svakog ko udje u Srbiju da se pravdamo ko g. Jurišić !! Mora se ispoštovati EU zaštita podataka !!!

2 1

Jala

Bukvarevicu, ti si mozda dobar covijek, al nisi ti za ovaj posao.

3 0

Bosnjak

Kada Wigmark dodje i kaze Akzize se moraju usvojit i tacka tada nema mnogo nekih nacrta i odugovlacenja ,da ste za 25 godina dijete pustili da pise taj vas "nacrt"do sada bi bio gotov.Politicko odugovlacenje i nista drugo

5 0

* Sva polja su obavezna