infoBiz: Najvažnije poslovne vijesti za 6. mart

infoBiz: Najvažnije poslovne vijesti za 6. mart Izvor: N1

Pročitajte najvažnije vijesti iz poslovnog svijeta za 6. mart 2018. godine

Niska temperatura nije negativno uticala na usjeve

Niska temperatura vazduha nije negativno uticala na poljoprivredne usjeve jer su u većini predjela bili zaštićeni snijegom, navodi se u agrometeorološkom biltenu Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske. Kada je riječ o zalihama vlage, one su u svim područjima veoma dobre zahvaljujući padavinama u dosadašnjem dijelu zime. Agrometeorolozi savjetuju da u ovom periodu treba pregledati ozime usjeve, uzorkovati i analizirati zemljište, da bi što kvalitetnije bila izvršena prihrana mineralnim đubrivima. U voćnjacima i vinogradima aktuelna je rezidba zasada.

Samit za Zapadni Balkan 9. i 10. jula u Londonu

Naredni samit za Zapadni Balkan, u okviru Berlinskog procesa, biće održan 9. i 10. jula u Londonu, a jedna od glavnih tema je pomoć u digitalnoj transformaciji, izjavio je koordinator samita za Zapadni Balkan u Velikoj Britaniji Andrew Page. Page je na Kopaonik biznis forumu rekao da je Velika Britanija izrazila želju da, uprkos, Bregzitu, ostane posvećena pomoći regionu Zapanog Balkana. Takođe je istakao da će na samitu biti i poseban set pitanja kao što su pomoć u borbi protiv korupcije, borbi sa organizovanim kriminalom, trgovinom ljudima i drogom, podrška saradnji ministarstava unutrašnjih poslova i bezbjednosnih službi u regionu, ali i rješavanje pitanja nestalih osoba.

EU spremila kontra mjere Trumpu

Nova upozorenja stižu Trampovoj administraciji. Ako sprovedu plan o uvođenju carine od 25 odsto na uvozni čelik, Evropska unija je spremila kontramjere. Na najavljene carinske barijere SAD-a, Evropska unija planira da odgovori istom mjerom - uvođenjem carina od 25 odsto na uvoz američke robe vrijedne 2,8 milijardi evra. Riječ je o raznim proizvodima, od tekstila, do viskija i motora. Bloomberg news, koji je imao je uvidu u listu Evropske komisije, prenosi da će ocarinjeni biti i poljoprivredni i proizvodi od čelika, iz SAD-a. Predsjednik Evropske komisije, Žan Klod Junker i njegov tim o prijedlogu kontramjera razgovaraće na sastanku sredinom ove sedmice.

Amazon zainteresiran za dostavu namirnica u Francuskoj

Američki div u segmentu internetske trgovine Amazon planira u Francuskoj pokrenuti uslugu dostave prehrambenih namirnica u sklopu planiranog globalnog širenja na sektor maloprodaje hrane. Prošle je sedmice francuski lanac supermarketa "Systeme U" objavio da razgovaraju s Amazonom o usluzi dostave prehrambenih namirnica. Dosada američki div nije sklopio nikakav veliki posao s francuskim maloprodajnim lancima. Poduzeli su niz malih koraka u tom smjeru, postojano gradeći prisutnost u Francuskoj, između ostalog i preko usluge ekspresne dostave pošiljki u Parizu od 2016. godine preko firme Amazon Prime Now. Prošlog su mjeseca najavili da će u Francuskoj otvoriti dvije hiljade novih radnih mjesta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Infobiz

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna