Scorsese završio snimanje novog filma "The Irishman"

Scorsese završio snimanje novog filma "The Irishman" Izvor: MovieWeb

Martin Scorsese okončao je snimanje filma "The Irishman" - gangsterskog filma baziranog na knjizi "I Heard You Paint Houses".

Priča govori o Franku "The Irishmanu" Sheeranu, a Scorseseov pristup filmu radnju smješta u dva perioda, u kojima će morati digitalno doraditi likove koje tumače Robert De Niro, Al Pacino i Joe Pesci.

"That's a wrap. Hvala vam svima koji ste ovo omogućili", naveo je Scorsese na Instagramu.Međutim, ukoliko mislite da će film brzo u kina - varate se. "The Irishmanu" će trebati mnogo postprodukcije i montaže, prenosi Collider. 

Film je najavljen za 2019. godinu, a šanse su da svjetlost dana ugleda u drugoj polovini godine na streaming platformi Netflix.

Ovo će ujedno biti najskuplji Scorseseov film do sada.

Priča "The Irishmana" ide ovako: Sheeran (De Niro) je plaćeni ubica koji radi za mafiju. Najverovatnije je povezan sa ubistvom Jimmyja Hoffe (Pacino).

Joe Pesci glumi Russella Bufalina, koji je šef mafije porijeklom sa Sicilije i koji ima misiju da ujedini kompletnu istočnu obalu u Cosa Nostra organizaciju.

Njegova opozicija je Angelo Bruno. U priču se uključuje i Bobby Cannavale - koji je Njujorški gaggster Joe Gallo, kojem se "The Irishman" ispovjedio na smrtnoj postelji.

Za potrebe filma, De Niro će biti 'sređen' da izgleda kao da mu je 30 godina, a koristit će se slični efekti kao u filmu The Curious Case of Benjamin Button, odnosno Industrial Light and Magic (ILM) efekti.

Scenario je rađen po knjizi "I Heard You Paint Houses" koju je napisao Charles Brandt.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna