Uvrede u Parlamentu BiH: "Bliži ste Srednjem vijeku..."

Uvrede u Parlamentu BiH: "Bliži ste Srednjem vijeku..." Izvor: N1

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, poručio je zastupniku Nikoli Lovrinoviću (HDZ) da je po političkim idejama bliži Srednjem vijeku, te da ima strah od naprednih tehnologija.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da se izjasni o zahtjevu grupe poslanika za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora.

"Ovo je prilika da se u okviru PD izjasnimo za i protiv retrogradnih procesa koji su više nego prisutni u izbornom ciklusu. Dobro znate da neke političke stranke imaju 20.000 glasova evidentiranih kada se otvore biračka mjesta", rekao je, između ostalog, Magazinović.

Lovrinović je kazao da je tražio mišljenje CIK-a, jer bi se trebala nabaviti oprema.

"Nisam rekao da oni donose Zakon, to radimo mi. To više nije tajnost glasovanja. Birač mora doći, prezentirati se i ići na glasanje. Kada da skenirate? Dajte nemojte biti smiješni. Kada govorite o krađi glasova, 15 godina se jednom cijelom narodu krade pravo da bira svoje zastupnike u Dom naroda. To je daleko važnije pitanje nego ovo čime se vi bavite."

Nakon izlaganja zastupnika Nikole Lovrinovića (HDZ), Magazinović se javio se za ispravku krivog navoda poručivši kolegi da "naginje Srednjem vijeku".

"Ne mogu se oteti utisku da imate strah od naprednih tehnologija. Ja sam mislio da ste vi po političkim idejama bliži Srednjem vijeku, ali izgleda da kada govorimo o tehnologiji da i tu naginjete više tom vremenu."

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

prišt

To sa srednjim vijekom za njih nije vrijeđanje - oni se ponose sa inkvizicijom- kao pravi europski narodnjaci!

10 2

eho

Tacno Sasa!Srednji vijek ,religija uzjahala "AKO BOGDA" SE CUJE na svakom mjesto ko ono odvratno "hajmo reci"Ovaj Lovrenovic,Matic su iz tog mracnog doba.

7 3

* Sva polja su obavezna