Šerbedžija demantuje da se nudio da igra u filmu o Jašariju

Šerbedžija demantuje da se nudio da igra u filmu o Jašariju Izvor: PIXSELL/Davor Visnjic

Proslavljeni svjetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je danas, kao običnu laž, medijske napise da se nudio "nekom mladom albanskom filmskom režiseru" da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

"Povodom napisa u Telegrafu, a vjerovatno i u još nekim novinama, koje nisam čitao, jer sam u Los Anđelesu, gde snimam jednu TV seriju i nemam vremena da se bavim medijskim spletkama, da sam se ja, preko moga prijatelja Envera Petrovcija, nudio nekom mladom albanskom filmskom režiseru da igram u njegovom filmu o Jašariju, izjavljujem da je to jedna obična laž", poručio je Šerbedžija.

On je u pisanoj izjavi ocjenio da je to pokušaj tog mladog režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući njegovo ime.

"Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao da povjeruje da bih ja takvu ponudu prihvatio", naglasio je Šerbedžija, kome je, ipak, drago "što je većina srpske štampe pravilno procijenila tu priču".

Tome mladom filmskom režiseru mogao bih poručiti da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmija, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih...I da ih sve nosim u srcu i svom pamćenju, ne samo kao veličanstvene umjetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi, istakao je Šerbedžija.

"Ako želi da se bavi pravom umjetnošću, taj mlađahni filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umjetnik", naglasio je Šerbedžija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Pa

Šta bi ti flilo da si ulogu prihvatio? Ispade ti najveći srbin ...bože pomozi

2 0

Ana

Jadno i žalostno.Mora se čovjek pravdati zbog gluposti zbog spodoba poluljudskih.

5 1

* Sva polja su obavezna