Novo priznanje za reportera N1 Nikolu Vučića

Novo priznanje za reportera N1 Nikolu Vučića Izvor: N1

Reporter N1 Nikola Vučić dobitnik je prve nagrade Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja Priznanje za doprinos ravnopravnosti spolova u 2017. godini dodjeljuje zajedno sa Agencijom za ravnopravnost spolova Ministarstva za ljudska prava i izbjegliice BiH, uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

Naime, ovo godišnje priznanje dodjeljuje se za najveći doprinos promoviranju ili ostvarivanju standarda ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini. Cilj je, ističu, promovirati osobe koje su bile inspiracija u svojoj sredini i šire za značajniji uticaj na ravnopravnost spolova.

Nikola Vučić kazao je da je ovo priznanje još jedan poticaj za daljnji angažman u pravcu borbe za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u društvu:

Priznanje me baš raduje. A radovalo bi me još više kada bi Parlament konačno postao mjesto gdje će političke akterke postati zastupljenije i ravnoprane u odnosu na muške kolege, koji uglavnom oblikuju društveno-političke odnose u Bosni i Hercegovini već četvrt stoljeća”, kazao je Nikola Vučić za N1, dodavši da je porazan broj zastupljenosti žena u politici u Bosni i Hercegovini te da se nada da će se to promijeniti, kao i da će Parlamentarna skupština BiH u punom svjetlu zasjati kao mjesto na kojem se vodi konstruktivan politički dijalog, a ne skupa igra “pokvarenih telefona” o trošku građanki i građana Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, reporter televizije N1 Nikola Vučić i prošle godine je dobio nagradu od udruženja "BH Novinari" u kategoriji TV novinarstva za rad na temu rodno zasnovanog nasilja, a nagrade novinarima dodijelila je tada organizacija UN women uz podršku Udruženja BH novinari i Asocijacije XY.

Za priznanje Parlamentarne skupštine BiH reportera N1 Nikolu Vučića predložili su Mreža za izgradnju mira zajedno sa Sarajevskim otvorenim centrom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: N1 , nikola vučić

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Aco

Tako je, rođak. Neki dan se čujem s našim predsednikom, kaže mi da malo-pomalo se uspostavlja situacija u BiH baš po našoj meri. Vraćamo naše viševekovno područje u naše ruke. Samo napred. Još malo pa ćeš i direktor postati, ima nam rođak velke planove za tebe.

5 6

~~~

Cestitke i vise uspjeha za vas sve novinare u "borbi" za istinu i pravdu.

6 4

* Sva polja su obavezna