Pola miliona Italijana zatražilo spas od đavla

Pola miliona Italijana zatražilo spas od đavla Izvor: Pixabay

Sve više Italijana vjeruje da ih je opsjeo đavo, pa je skoro pola miliona njih zatražilo pomoć egzorciste /istjerivača đavola/.

Vatikan se zato odlučio na pokretanje radionice i obuku sveštenika za egzorcizam.

Kako se navodi, Vatikan je posebno zabrinut zbog činjenice da mnogi sveštenici primorani da vrše egzorcizam nemaju adekvatno znanje i sposobnosti koje se traže, ali ni interesovanje za učenje tehnika ovog rituala.

Osim sposobnosti da se iz opsjednute osobe istjera demon, sveštenik mora znati da procijeni da li je samo riječ o licu sa psihičkim problemima ili je osoba zaista opsjednuta.

Kako bi sveštenike pripremio za izazove, papski institut "Ateneum Ređina Apostolorum" uskoro će održati konferenciju na kojoj će učesnici iz čitavog svijeta pohađati kurs egzorcizma, prenose italijanski mediji.

Ritual egzorcizma je standardna procedura u Katoličkoj crkvi, iako se sve rjeđe praktikuje.

Godine 2004. uveden je poseban kurs za sveštenike egzorciste, čiji je glavni cilj da ih pripremi za taj zadatak i upozna o "osnovnim aspektima demonske opsjednutosti".

Na kursu predavanja drže sveštenici, pravnici, ljekari i psiholozi.

Međutim, veliki dio sociologa, psihologa i politikologa tvrdi da je osnovni razlog psihičkih problema Italijana sve lošija ekonomska situacija u zemlji i besperspektivnost.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

~~~

Tuzno je ovo, ali ne znaju ljudi da zivimo uporedo sa nevidljivim svijetom za nas ( a tu smo bespomocni bez pomoci. Boga Jednog Jedinog).

3 2

Antidemokuracija

Reci: Euzu billahi mine šejtan. Bismillahi irahman nirahim.

6 1

* Sva polja su obavezna