Nacrt zakona o pravima boraca ponovo upućen u proceduru

Nacrt zakona o pravima boraca ponovo upućen u proceduru Izvor: N1

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH Salko Bukvarević je, na osnovu dogovora s predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija koje baštine tradiciju Armije RBiH i HVO-a i kantonalnih ministara za pitanja boraca, ponovo uputio u proceduru Nacrt zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Njime je predviđeno 15 prava za demobilisane borce i članove njihovih porodica od kojih su najbitnija zdravstveno osiguranje i liječenje svih boraca i članova njihovih porodica u svim zdravstvenim ustanovama u FBiH, prednost pri zapošljavanju i kaznene odredbe za poslodavce koji to ne budu poštovali i osnovno osiguranje u visini od 25 posto prosječne plaće u FBiH za demobilisane borce koji imaju 60 i više godina i žene borce koje imaju 50 i više godina, a koji nemaju nikakvih drugih primanja.

Izvor: Vlada FBiH

"Očekujemo pozitivno mišljenje federalnih ministarstava finansija i pravde i Ureda za zakonodavstvo i usklađenost s propisima Evropske unije, te će nakon dobijenih pozitivnih mišljenja Nacrt zakona ići u dalju proceduru prema Vladi FBiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata", stoji u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Borac

A šta je sa boračkim stanovima.Hoće li konačno prestati drugi otimati naše stanove.Donesite zakon da pravi borac ne smije biti beskućnik.

3 1

Revolucija narode

Samo smjena federalne Vlade ce pomoci da se rijese problemi vezani sa registrom boraca. Fadil mora pasti!

6 0

puka 59 - VAKAT HAĐIPEKMEZOV

VETERANI 317 SBBR GORNJEG VAKUFA - USKOPLJA SU U SJEDIŠTU JOB a SBK-NAŠOJ OPĆINI DAVNO ODBACILI OVAJ NACRT . ON NE RIJEŠAVA DEMORALISANU PIJEŠADIJU DVIJE TREĆINE BORACA OSTAJU KAO I DO SADA NERJEŠENI, OVO JE MAZANJE OĆIJU PRED TALASANJEM . POZDRAV DOMOVINI SA KAPIJE BOSNE .

15 3

* Sva polja su obavezna