U Zenici se prodaje dva kilometra željezničke pruge

U Zenici se prodaje dva kilometra željezničke pruge Izvor: Freeimages / Ilustracija

Zenička razvojna agencija "Zeda", koja upravlja Poslovnom zonom "Zenica 1", objavila je javnu licitaciju za prikupljanje pisanih ponuda za prodaju starog željezničkog kolosjeka koji je van upotrebe u okviru poslovne zone, u dužini od 2.034 metra.

Ponuda za prodaju dijela industrijske pruge sadrži stare željezničke šine, okvirne težine 111 tona, oko 1.500 starih željezničkih pragova, te više od tri tone vijčane robe i ostalog nesortiranog željeza.

"Demontiranjem stare pruge, koja je van upotrebe, u Poslovnoj zoni će se dobiti veći prostor koji se namjerava iskoristiti za ustupanje novim privrednim subjetima za njihove aktivnosti u zoni. Na ovaj način bićemo u prilici da odgovorimo na potražnju za novim zahtjevima privrednim subjektima koji žele da prošire svoje proizvodne kapacitete, ali i omogućimo novim kompanijama da u svojim proizvodnim lancima zaposle nove radnike", rekli su članovi Komisije za prodaju infrastrukturne opreme u "Poslovnoj zoni Zenica 1".

Učešće u kupovini ponuđene stare pruge imaju sve pravne ili fizičke osobe koje imaju registrovanu djelatnost za sakupljanje, otkup, reciklažu i preradu metalnog otpada.

Početna cijena za više od dva kilometra starog industrijskog kolosjeka je 50.000 KM, a rok za prispijeće ponuda i ostale zahtijevane dokumentacije je 20.mart.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

AH

TA veca i bolja a sad i bogatija federacija

1 2

SWAP

Nije to vase .Vlasnik je zeljezara ili mittal a moguce i opstina.

5 0

D.A.Neznam Sa Kojimb Razlogom

Dovedoste Kapetanovicku u studio kadje odmah u prvim parlametarnim izborima maiku dmiestila zdravu na u psnsion u Zenickoj bolnici . Visemi niije poznsto stsje poslije bilo kada je sve razotkriveno.

4 0

* Sva polja su obavezna