SCENA|Prva izložba Marka Frančeševića

10. marta u 19 sati, će u Galeriji savremene umjetnosti Brodac u Sarajevu biti otvorena prva samostalna izložba Marka Frančeševića.

Izvor: N1

Marko će se predstaviti radovima koji su nastajali tokom njegovog studija na Akademiji likovih umjetnosti u Sarajevu. Rođen je 1992. godine. Završio je Srednju umjetničku školu i Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. Diplomirao je 2014. godine na kiparstvu, a 2016. magistrirao.

Upoznajte mladića koji nesebično želi sačuvati kulturu, historiju i sjećanje. Zaljubljenik je u bh. baštinu. Traga za starim dokumentima i predmetima i kako kaže vraća ih tamo gdje pripadaju. Vrijednost arhivske građe, do koje dođe, ne gleda kroz materijalnu stranu. Dejan Spaić za sebe kaže da je antikolekcionar, jer za razliku od kolekcionara, koji ljubomorno čuvaju predmete u svoja četiri zida, on ih jednostavno poklanja ili kako kaže "vraća" tamo gdje im je mjesto.

Komičara Bila Cosbyja čeka ponovno suđenje za seksualno zlostavljanje, a njegov advoktaski tim zatražio je od suda zabranu svjedočenja za 19 žena. Advokati smatraju kako će mu biti oduzeto zagarantovano pravo poštenog suđenja ako nekoliko žena koje su ga optužile budu mogle svjedočiti.

Komičara Bill Cosby čeka ponovno suđenje za seksualno zlostavljanje, a njegov advoktaski tim zatražio je od suda zabranu svjedočenja za 19 žena. Advokati smatraju kako će mu biti oduzeto zagarantovano pravo poštenog suđenja ako nekoliko žena koje su ga optužile budu mogle svjedočiti. Cosby je najpoznatiji po ulozi mudrog i duhovitog oca u seriji Cosby Show, a tokom suđenja je negirao optužbe tvrdeći da je svaki oblik seksualnog kontakta bio uz pristanak.


Na modnoj reviji Chanel, modeli su kreacije nosili šetajući kroz maglovitu šumu, slaveći boje jeseni sa printovima inspiriranim lišćem na pisti punoj drvenća. Posljednjeg dana Pariz Fashion weeka, predstavljena je kolekcija odjeće koja ne priliči zimskim uslovima - od zlatnih čizama iznad koljena do malih crnih uskih haljina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna