Grujičić: Žao mi je što predstavnici Bošnjaka nisu došli

Grujičić: Žao mi je što predstavnici Bošnjaka nisu došli Izvor: N1

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić danas je na svečanoj skupštini povodom Dana opštine dodijelio Zlatnu plaketu predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku.

"Pokušavamo svake godine da se zahvalimo najzaslužnijim koji su doprinijeli da građani Srebrenice žive dostojanstvenim životom. Drago mi je da je svečanost protekla u najboljem redu. Žao mi je što nisu bili politički predstavnici Bošnjaka, ali bilo je predstavnika Bošnjaka iz naroda koji podržavaju ono što se radi i ne dijele građane Srebrenice na Bošnjake i Srbe", kazao je Grujičić medijima nakon svečanosti. 

"Za mene je to priznanje, ne samo za moj rad, nego i za odnos Republike Srpske prema ovoj opštini u kontinuitetu, u teškim uslovima i poslijeratnoj obnovi Srebrenice", rekao je Dodik novinarima, nakon svečane sjednice Skupštine opštine održanoj povodom Dan opštine.

Dodik je naglasio da je Srebrenica uvijek posmatrana kao lokalna zajednica u koju treba dodatno ulagati kako bi se "osposobila i počela fino da izgleda", kao što se to već sada može primijetiti.

"Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja se ovdje desila, ali mjesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne dijeli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava", rekao je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 18

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

@92

Nemavtu zivota..dobro i zlo nemogu u istu vrecu

3 1

Antidemokuracija

Zašto da dolaze, nisu željni zadojenog nacionalizma

5 1

Home

Ni trunke stida ni savjesti...kakvi su to umovi??

3 1

* Sva polja su obavezna