Spasio pse koji su danima plutali na vodi vezani lancem

Spasio pse koji su danima plutali na vodi vezani lancem Izvor: Petface.net

Ime ovog mladića je Marko, a nerijetko smo svjedočili njegovim podvizima i akcijama spasavanja životinja u nevolji. Tako je bilo i ovog puta, kada je spasio pse u potopljenom selu Kupinice, koji su vezani lancima danima plutali na vodi, piše Petface.

"Na početku sela Kupinice blizu Vranja, zbog obilnih padavina, dogodio se potop u jednom seoskom dvorištu, gde zamalo psi da stradaju zbog poplave. Za ovaj slučaj saznalo se u Beogradu, kada me je juče pozvala moja draga koleginica novinarka Vesna Milanović i zamolila me da pomognem psima. Psi su ko zna koliko dugo ležali u vodi, potop je bio u celom dvorištu, jadni psi zavijali su i tražili pomoć", rekao je Marko.

Tada se pojavila i vlasnica pasa, Nada, žena srednjih godina. Ona je objasnila kako je neko te pse prije par godina izbacio u blizini njene vikendice i zbog češćeg odbijanja riješili su da zadrže pse, prenosi Petface.

"Dolazi jednom dnevno da nahrani kokoške i macu koja je u sobi na spratu, a psima kupuje dva hleba i to je obrok za četiri psa. Jedan mužjak je bio čipovan, podaci o psu se nalaze u inspekciji, napravljen je zapisnik i zabranjeno im je da ubuduće čuvaju pse. Uslovi su bili krajnje nehumani, bez hrane, u vodi nekoliko dana plutali su i tražili spas na nekim trskama pored kućica", objasnio je Marko.

Psi su bili vezani kanapom oko vrata, zbog čega im je urezan vrat, a Marku je bilo potrebno vrijeme da im skine lance i oslobodi ih muka, patnja i boli.

"Za razliku od Komunalne policije i vatrogasne službe, koji su rekli da to nije u njihovoj nadležnosti i nisu hteli da pomognu u spašavanju životinja, jedino se inspekcija Zoohigijene odazvala pozivu. Ovo je samo još jedan u nizu spasavanja životinja u kojima sam do sada nebrojeno puta učestvovao. Podseticu vas priče, kada je pas upao u šaht u Vranjskoj banji i proveo 15 dana, lično sam se spustio i spasio psa", dodao je Marko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: psi

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kamenko

Prava ljudina ovaj Marko....

7 0

* Sva polja su obavezna