Helez: Neće biti ujedinjenja SDP-a i DF-a, ne prije izbora

Helez: Neće biti ujedinjenja SDP-a i DF-a, ne prije izbora Izvor: Screenshot/SDP

Zukan Helez, član SDP-a potvrdio je novinarima da će ova stranka, zajedno sa DF-om djelovati na predstojećim izborima 2018. godine, a saradnja će se nastaviti i nakon izbora, ali da ujedinjenja neće biti, barem ne prije izbora.

On je kazao da se SDP i DF neće ujedinjavati, barem ne prije izbora. "To ako se bude dešavalo, dešavat će se poslije izbora", naveo je Helez.

"Nama idu izbori, proces ujedinjenja nije jednostavan, ne može se brzo uraditi to, mislim da su to medijske špekulacije, koje dolaze od pojedinih predstavnika DF-a. Želim da istaknem da SDP predvodi ovu grupaciju stranaka oko zajedničkog nastupa. Neko misli da smo mi slabi tu. Mi ćemo na tom putu istrajati i SDP će biti u budućnosti predvodnik ove koalicije", naveo je.

O aktuelnoj političkoj krizi, tačnije blokadi rada institucija FBiH, Helez je kazao da najveću odgovornost snose SDA i HDZ, odnosno rukovodstva domova, Lidija Bradara i Edin Mušić.

"Nije tačno da nema materijala za sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta. Poslije Dejtona, poslije rata, nikada nije bila ovakva blokada, nikada manje zakona nisu donijeli, nikada manjim intenzitetom nisu radili. Mislim da ima problema u koaliciji, a mislim da rad ometaju i dešavanja unutar SDA", naveo je Helez.

SDP će insistirati da se sjednica održi, pogotovo kada je o boračkim pitanjima riječ.


Podsjećamo, predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara održat će sastanak s predstavnicima federalne izvršne i zakonodavne vlasti, na kojem će biti nastavljeni razgovori o funkcionisanju vlasti u FBiH.

Sastanak je trebao početi u 14:00 sati, a osim predsjedavajućih oba doma Parlamenta FBiH, sastanku su trebali prisustvovati i predstavnici SBB, te premijer FBiH, Fadil Novalić.

Danas će također biti održana sjednica Predsjedništva stranke SDP.

Izvor: YouTube

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: zukan helez , SDP , DF

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bos

Neće nikada doći do ujedinjenja jer ćete se opet posvađati u vezi rezultata na izborima.

3 0

Visegrad

Sad nastavnici vode stranke !!!

3 0

B

BOLJI SU OD SDA I HDZ I SNSD

5 3

* Sva polja su obavezna