UŽIVO na N1: Obraćanje Dine Konakovića

UŽIVO na N1: Obraćanje Dine Konakovića Izvor: Vlada KS

Počela je 39. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj će se glasati za Prijedlog o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo.

To je odlučeno na sjednici Skupštine 5. marta, nakon što je grupa od 12 zastupnika podnijela Prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vladi.

U Prijedlogu se pored ostalog obrazlaže da premijer KS-a Elmedin Konaković, kojeg je predložio Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) za funkciju premijera KS-a, nije opravdao povjerenje stranke koja ga je predložila i politiku parlamentarne većine u toj skupštini.

Konaković je krajem januara podnio ostavke na funkcije u Stranci demokratske akcije, nakon burne sjednice Izvršnog odbora stranke, a ubrzo je napustio i stranku. Između ostalog, bio je potpredsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, kao i član Izvršnog odbora SDA Općinske organizacije Centar.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo nakon toga je zahtijevao od Konakovića da, obzirom da je odlučio napustiti SDA, podnese i ostavku na poziciju predsjednika Vlade KS.

U međuvremenu, Konaković je predstavio novu političku stranku "Narod i pravda" čiji će osnivački skup biti održan 22. marta.

Šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini KS Mirza Čelik kazao je ranije da će devet zastupnika SDA zajedno sa devet zastupnika koji čine parlamentarnu većinu, izglasati nepovjerenje Vladi KS-a.

Sjednica je počela, a obraćanje Dine Konakovića pratite UŽIVO.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Azra

I Masovic ne progovara,sjedi ko mumija u skupstini,a sina je zaposlio na Aerodrom,a zna dignuti ruku kako SDA kaze.

1 0

Hm

Nevoli on huljadudesetojednogodisnje seher sarajevo

2 1

* Sva polja su obavezna