"Danas smo konačno saznali ono na šta ukazujemo 2 godine"

"Danas smo konačno saznali ono na šta ukazujemo 2 godine" Izvor: N1

Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, nastavljeno je suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji se terete za izazivanje odnosno prikrivanje saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradao Dženan Memić. Saslušani su vještaci koje je pozvala odbrana, Mirsad Kulović, vještak saobraćajne struke i Jasmin Bijedić, vještak mašinske struke.

Ovaj slučaj bitno se razlikuje od drugih slučajeva sudara vozila i pješaka, izjavio je Kulović pred sudskim vijećem kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović. Prije svega po tome što mjesto udara nije moguće utvrditi, što na vozilu nije bilo tragova karakterističnih za tu vrstu udara, od krvi, tkiva.

Kulović, koji je sudski vještak saobraćajne struke od 1975. godine ne podržava tezu da je tog 8. februara 2016. došlo do saobraćajne nesreće koja se optužnicom na teret stavlja Seferovićima. Najčešće povrede, kazao je Kulović, u sudaru vozila i pješaka su u predjelu nogu, a takve povrede nsu navedene u zvaničnoj dokumentaciji u ovom predmetu. Od 9 elemenata navedenih u vještačenju, sedam kaže Kulović u cjelosti ne podržavaju tezu da se radi o saobraćajnoj nezgodi.

"Danas smo konačni saznali ono na šta ukazujemo dvije godine, da ovo nije saobraćajna nesreća vještaci su potvrdili", kazao je otac Dženana Memića Muriz Memić koji je još jednom optužio Tužilaštvo KS.

"Ja ću biti Simon Wiesenthal, nikad ih neću pustiti na miru. Ja ću ovo dotjerati do kraja, oni će morati snositi odgovornost. Oni neće mirno spavati, ne spavam ni ja, neće ni oni, sigurno. Oni moraju jednog dana istinu reći. Ja neću odustati", kazao je Memić.

Danas je trebao da bude saslušan i vještaj medicinske struke, ali se nije pojavio na suđenju.

"On ne može ništa drugo reći već samo može reći da povreda na Dženanu nije bilo osim te povrede na glavi. On samo to može reći i ništa drugo ne treba da kaže", kazao je Muriz Memić te dodao:

"Imam i ja granicu i strpljenje, ja ću preuzeti pravdu u svoje ruke. Mene nije strah, da me strah, ja ovo ne bih radio", naveo je Muriz Memić.

Izvor: N1

Više detalja sa današnjeg suđenja pročitajte na ovom linku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Muriz Memić

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

123

Poruka tuzilastvu: Kljuc u bravu...spasite nas!

3 0

Kakir

Šta će sad Dalida Burzić? Žena optuženog je u svojstvu svjedoka negirala učešće njenog muža u saobraćajnoj nesreći i sad ovo. Pa ko nam sjedi u tužilastvima i sudovima dobro smo ikako živi.

44 0

N

Ako se dokazu tvrdnje porodice Memic, onda iz ove drzave treba bjezati. Pa kakvo bi to tuzilastvo bilo koje stiti ubicu. Ne, ne zelim da vjerujem.

81 0

* Sva polja su obavezna