Noćni vukovi stigli u Bosnu i Hercegovinu

Pripadnici bajkerske skupine Noćni vukovi iz Rusije ušli su u Bosnu i Hercegovinu na GP Pavlovića Most u Bijeljini, javlja reporter N1 - Vlado Marić.

Dvadesetak pripadnika ove skupine nalazi se na desetodnevnoj balkanskoj turneji, a nakon Srbije - došli su u Bosnu i Hercegovinu. Kako je javio reporter N1, "Noćni vukovi" su bili zadržani 40-ak minuta na srbijanskom graničnom prelazu, a poslije provjere ubrzo su ušli u BiH.

Oni će posjetiti Bijeljinu, Brčko, Banjaluku, Doboj - nakon čega će se vratiti u Beograd.

U Srbiji su obišli Beograd, Novi Sad i Šid.

Oni će na turneji preći put od 2.000 kilometara, kako bi obišli vjerske i kulturne institucije u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji, odnosno institucije koje po njihovom mišljenju povezuju Rusiju, Srbiju i RS.Podsjetimo, pripadnici Noćnih vukova, ponovo su dospjeli u žižu javnosti, nakon navoda da će članovi ove organizacije, doći u Bosnu i Hercegovinu. Državni ministar sigurnosti ih je označio kao sigurnosnu prijetnju, dok ga ministar policije Republike Srpske optužuje, da je dobio nalog od mentora iz Sarajeva, da govori neistine o Republici Srpskoj.

Ministarstvo finansija SAD prvi put je uvelo sankcije za Noćne vukove i određeni broj njihovih članova u decembru 2014. godine jer su snosili ili bili saučesnici u djelovanju ili aktivnostima koji su predstavljali prijetnju miru, sigurnosti, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 24

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

on

Stariji se sjecaju tigrova,belih orlova a evo i vukova - svakakvih zivotinja ima. Zanimljivo

9 4

Da i to jednom prodje

Da konacni ti Nocni vukovi zavrse svoje potovanje pa da vidimo konacno ko je u pravu. Mektic je najavio da su oni opasnost po bezbijednost BH, drugi kazu da su to samo motoristi koji koji ce samo proci Balkanom. Nestrpljivo cekam da se to jednom zavrsi pa da konacno vidimo hoce li "biti rata".

8 5

Ze

Vole Američke motore?????Ni Rusi nisu više Rusi.....

12 6

* Sva polja su obavezna