Počinje naplaćivanje za izdavanje rodnih listova u FBiH

Počinje naplaćivanje za izdavanje rodnih listova u FBiH Izvor: N1

Federalna vlada utvrdila je cijene matičnih knjiga, izvoda iz matičnih knjiga, uvjerenja o državljanstvu i vjenčanog lista, koji se vode i izdaju u skladu sa Zakonom o matičnim knjigama.

Cijena od 86,2875 KM odnosi se za jedan primjerak matične knjige, izvoda, uvjerenja i vjenčanog lista na bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku za matičnu knjigu rođenih, matičnu knjigu državljana sa obrascima broj 2 i 2B, za matičnu knjigu državljana sa Obrascem broj 2A, matičnu knjigu vjenčanih i za matičnu knjigu umrlih.

Iznos od 0,392 KM bit će naplaćivan za izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige vjenčanih, izvod iz matične knjige umrlih, i matične knjige rođenih, vjenčanih i umrlih namijenjenim za inozemstvo, te uvjerenja o državljanstvu.

Vjenčani list će biti naplaćivan 1,72 KM.

Matične knjige, izvode, uvjerenja o državljanstvu i vjenčane listove za potrebe općina i gradova štampa JP Novinsko-izdavačka organizacija „Službeni list BiH“, Sarajevo, koje Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova isporučuje matične knjige, izvode, uvjerenja o državljanstvu i vjenčane listove po utvrđenim cijenama na osnovu kojih se u budžetu FBiH osiguravaju sredstva za potrebe štampanja i nabavke ovih dokumenata, a jedinice lokalne samouprave refundiraju te troškove Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Sjednica Vlade FBiH je u toku, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 15

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Iscrpljeni

Kada živimo u zemlji sa iznimno visokom stopom nepismenih (ne računajući one koji se znaju samopotpisati - oni su k'o biva pismeni) u zemlji u kojoj nam učetilje, direktori škola kupe diplomi pa ne znaju sastaviiti jednu rečenicu ali imaju partijsku knjižicu, u zemlji u kojoj mladi i iole obrazovani bjee glavom bez obzira ništa drugo nismo ni očekivali. Pljačkajte nas BANDO, pljačkajte nepismene i napaćene sirotinje, niste vi toliko pametni koliko smom i jaadni, iscrpljeni. Ne možemo vam se suprostaviti kad ste nas cijenama iscrpili izgladnijeli, možemo protestovati jedan dan ali ne možemo više razmoljeli bi se. Pljačkajte da bog da vas i bog opljačkao. Bježiimo odavLe !!!!1

1 0

HABIBI

a jadna li majko sve su ispucali ,pokrali opljačkali da više ni oni sami ne znaju kako ovaj bijedni,ludi,napaćeni narod dokrajčiti-uništiti!!!

3 0

Ko sta?

Ovo samo ima u banani drzavi ovde u Belgiji preko kompjutera narucis rodni list i sve besplatno ,hvala Bogu sto sam otisao iz banane drzave!

5 0

* Sva polja su obavezna