Hadžimešić: Uspjeh bh. tenisera je sportsko čudo

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine (BiH) se prvi put u historiji kvalifikovala u play off za Svjetsku grupu "Davis Cup" takmičenja. Play off će se igrati u septembru ove godine. Tim povodom, u Novom danu je gostovao Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH. Uspjeh naših tenisera je Hadžimešić opisao kao sportskim čudom.

Izvor: N1

Hadžimešić kaže da su ovaj uspjeh ostvarili sportaši koji sigurno vole svoju državu. Ukazao je da je BiH imala vrlo teške protivnike pred sobom.

"Ove stvari nemaju cijenu, kada mediji pozitivno pričaju o tim momcima, kada ljudi čestitaju iz raznih dijelova BiH", mišljenja je Hadžimešić.

Nije mu jasno zašto se sportski savezi finansiraju iz budžeta različitih nivoa vlasti kao i sportska udruženja. Ukazao je na to da teniski savez ima samo jednog zaposlenog. Tvrdi da se na probleme u tenisu u našoj državi neće obazirati.

"Ovi momci će dati sve od sebe da naprave još jedno čudo koje će biti upisano veoma snažno u historiji BiH", kazao je.

BiH očekuju vrlo snažni protivnici koji su bolji po rankingu, naglasio je Hadžimešić.

"Nedostaje nam jedna velika arena. Za prvu fazu nam je odobrena Zenica. Trebat će nam i nova podloga. Lakše ćemo igrati u inostranstvu. U 20 dana moramo se pripremiti. Ako bi nam protivnik bila Švicarska, igrali bi Federer i Wawrinka. To bi bio veliki spektakl", naglasio je između ostalog Hadžimešić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna