Provjerite postavke privatnosti u Messengeru

Provjerite postavke privatnosti u Messengeru Izvor: Pixabay

Korisnici Facebooka na području Europe počeli su dobivati notifikacije u kojima ih traže da provjere svoje postavke privatnosti kako bi mogli nastaviti koristiti aplikaciju Messenger.

Facebook se na taj korak odlučio ususret novom zakonu o regulaciji zaštite podataka (General Data Protection Regulation) koji će stupiti na snagu 25. maja.GDPR služi kako bi nadzirao kompanije poput Facebooka i Googlea zbog povećane zabrinutosti oko načina na koji prikupljaju i dijele privatne podatke svojih korisnika.

Obavijest o provjeri podataka do korisnika dolazi nakon što se spoje na Messenger putem smartfona ili tableta.

"Molimo vas provjerite svoje postavke do 25. maja kako biste mogli nastaviti koristiti Messenger", stoji u obavijesti.

Izvor: Facebook

Nakon što stisnete "Review Now", preusmjerava vas na postavke aplikacije. Neki su korisnici prijavili da im ova opcija ne funkcionira pa je moguće da Facebook zasad samo testira opciju prije nego što bude dostupna svima.

Šef Facebooka Mark Zuckerberg je 11. aprila svjedočio pred američkim senatorima zbog afere u kojoj su procurili osobni podaci milijuna korisnika Fejsa.

Prema posljednjim procjenama bilo je ugroženo čak 87 miliona korisnika Facebooka, a također se posljednjih dana spominje da su privatni razgovori putem Messengera mogli dospjeti u ruke britanske konzultantske firme, što kompanija poriče.

GDPR bi trebao osnažiti i ujediniti zaštitu podataka za sve korisnike unutar Europske unije, što znači da će nadzirati kako kompanije koriste podatke koje su dobili od svojih korisnika. Pod novim zakonom kompanije će biti dužne svako curenje podataka prijaviti u roku od 72 sata. Isto tako morat će omogućiti svojim korisnicima brisanje podataka i tako spriječiti da se oni koriste.

Ovo će biti najveća promjena u pravilima o zaštiti osobnih podataka u povijesti interneta, piše Index.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Facebook , Messenger

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna