SCENA|Mostar Summer Fest najavljuje najjače izdanje do sada

Sinoć je otvorena izložba o Kalmiju Baruhu pod nazivom ”Prošlo i sadašnje - tragovi i ogledala" u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Autorica izložbe, Tamara Sarajlić-Slavnić, ističe važnost Baruha za bosanskohercegovačku književnost, kulturu i sefardsku tradiciju.

Izvor: N1

U sklopu izložbe upriličena su i dva predavanja, i to o jeziku sefardskih Jevreja, koje je održano na dan otvaranja izložbe, te predavanje o savremenoj metodologiji u podučavanja o Holokaustu koja će se održati 26. aprila u Muzeju. Izložba je otvorena do 12. maja 2018. godine.

Festival muzejske pedagogije „Noć u muzeju“ počeo je sinoć u organizaciji Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH. "Od arheologije do robotike" slogan je ovogodišnjeg festivala. Program se organizuje u Zemaljskom muzeju BiH, Muzeju Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici i Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. Tokom 17 dana, 550 učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine učestovaće u ovom festivalu.

U Kulturnom Centru Pančevo održano je veče sjećanja na Nebojšu Glogovca. Organizovana je i izložba fotografija iz filmova i predstava u kojima je igrao, a u programu su, poslije podjsećanja na njegove uloge, o njemu govorile kolege i prijatelji.

Mostar Summer Fest je prošle godine ponudio posjetiocima tri bine i više od 30 muzičkih imena. No ove godine najavljuju svoje najjače izdanje do sada. Prljavo kazalište, Tram 11, Letu štuke, Bad Copy, Urban & 4 i Let 3 predvode line-up na glavnom stageu, dok su Gramophonedzie, Nipplepeople, Dejan Milićević i Kristijan Molnar zvučna imena koja će publiku Mostar Summer Festa rasplesati uz electro bitove na e-MOtion stageu.

Novi član Exitove festivalske porodice, Festival 84, poslije svog premijernog izdanja stao je u red najmasovnijih zimskih festivala na svijetu uz ukupnu posjetu od preko 20.000 ljudi. Prvo izdanje Festivala 84 donijelo je turističkoj privredi Bosne i Hercegovine preko pet miliona KM.

Otvorenje prve sedmice mode u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije smatra se historijskim trenutkom. Mnogi su bili iznenađeni, ali I oduševljeni što se jedan ovakav događaj dešava u konzervativnoj islamskoj državi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: scena

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna