Putin reagovao nakon napada na Siriju

Putin reagovao nakon napada na Siriju Izvor: Reuters/Maxim Shemetov

Nakon zajedničkog napada SAD-a, Francuske i Velike Britanije na Siriju koji se dogodio rano jutros, uslijedile su brojne reakcije svjetskih zvaničnika. Posljednja u nizu stigla je od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Eskalacija situacija oko Sirije destruktivno utiče na cjelokupan sistem međunarodnih odnosa", kazao je Putin.

"Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom", dodao je.

Putin je kazao da će Rusija sazvati i hitnu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a kako bi se razmotrilo "agresivno ponašanje SAD-a i njenih saveznika u Siriji".

U pisanoj izjavi, Putin je dodao da trenutna situacija dodatno komplikuje već dovoljno teške uslove, kao i da doprinosi iniciranju novog talasa migranata.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: vladimir putin

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Darko

On stalno oštro osuđuje i ništa ne čini... Tako je bilo sa RS, Srbijom i sad Sirijom... Drže pozicije da dobije lovu....ono što mu je bitno to uzme kao npr Ukrajinu, a za ostalo tvrdi pazar

19 10

,,

Sto nisi reaogovao kad je. Asad. Djecu trovo.

23 33

Senad

Sta je Putko gdje si sad?

50 39

* Sva polja su obavezna