Jeste li promijenili postavke privatnosti na Facebooku?

Jeste li promijenili postavke privatnosti na Facebooku? Izvor: Shutterstock

Usprkos velikom skandalu s privatnosti, korisnici ne samo da ne brišu profile s ove mreže, već niti ne mijenjaju postavke privatnosti na ovoj mreži.

Stručnjaci za sigurnost nakon skandala s curenjem podataka korisnika Facebooka pozvali sve korisnike na provjeru i uređivanje postavka privatnosti kako bi bili sigurniji na ovoj mreži i zaštitili svoje podatke s ove mreže. 

Većina običnih korisnika, čak i ako su njihovi podaci završili u rukama Cambridge Analytice ili nekih drugih kompanija koje nisu trebale/smjele imati pristup tim podacima, nije uopće reagirala na ove probleme jer nisu osjetili nikakve direktne negativne posljedice curenja tih podataka. I ne samo da nisu obrisali profile s Facebooka nego većina njih nije niti promijenila postavke sigurnosti.

Nedavno je tako objavljeno kako je broj ljudi koji su izbrisali svoje profile zanemariv te da su kompanije, osim nekoliko izuzetaka, nastavile koristiti ovu mrežu i oglašavati se na njoj kao i prije, piše Zimo.hr.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna