Rusija spremna odgovoriti na američke sankcije

Rusija spremna odgovoriti na američke sankcije Izvor: Shutterstock

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je danas da je američka politika širenja sankcija protiv Rusije "neobuzdana" i da Moskva neće odlagati odgovor na nove mjere.

"Ne možemo konkretno reći šta će se dogoditi i kada. Ali sa političkog stanovišta, kao Ministarstvo spoljnih poslova, uviđamo potrebu da se to sprovede prilično dinamično", rekao je Rjabkov.

On je dodao da Rusija razgovara sa članicama G20 i partnerima iz organizacije BRIKS o pitanju funkcionisanja svjetskih tržišta u vrijeme "širenja američkih sankcija u svim pravcima", rekao je Rjabkov, a prenio "Sputnjik".

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Brada Filozof s Baščaršije Oeeheej

He he. Parkiraće auta u slijepe ulice u znak protesta.

11 2

PUĆIN

Nisu to samo američke sankcije, skoro cijeli moderni svijet odavno je uveo sanskcije putinizmu. Kad ti glavna tržišta poput amerike, europske unije, japana, kanade i australije uvedu sankcije, teško je onda prodati neki svoj proizvod. Stagnacija je neminovna jer svi prodaju na tim najjačim tržištima.

16 2

hah

A kad ti zavrnu plin, nema ni proizvodnje.

2 0

* Sva polja su obavezna