Wigemark: Uskoro predstavljanje mišljenja EK na Upitnik

Wigemark: Uskoro predstavljanje mišljenja EK na Upitnik Izvor: N1

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark danas je razgovarao sa premijerkom RS Željkom Cvijanović i predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasador Lars Gunnar Wigemark upoznao je danas predsjednicu Vlade Republike Srpske (RS) Željku Cvijanović da je postupak izrade mišljenja Evropske komisije na odgovore na Upitnik Evropske komisije, koje su izrađivale sve nadležne institucije u BiH u okviru sistema koordinacije, pri kraju, te da se u nastupajućem periodu može očekivati i njegovo zvanično predstavljanje.

Na sastanku u Banjoj Luci Wigemark i Cvijanović su ocijenili da se realizacija Reformske agende u RS odvija u skladu s predviđenom dinamikom, te da reformski zahvati koje provodi entitetska vlada daju pozitivne rezultate, o čemu svjedoče i svi makroekonomski pokazatelji. 

Razmijenili su mišljenje i o aktivnostima koje se sprovode u oblastima vladavine prava i reforme javne uprave, te se saglasili da sistem koordinacije predstavlja okvir za realizaciju svih aktivnosti u oblasti evropskih integracija u BiH, uključujući i proces programiranja sredstava pomoći Evropske unije IPA 2, saopćeno je iz Vlade RS-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Samko

STA OVI REKOSE????

5 0

* Sva polja su obavezna