SDP: Ne nacionalnom ključu u upravljanju državnim zatvorom

SDP: Ne nacionalnom ključu u upravljanju državnim zatvorom Izvor: N1

Socijaldemokratska partija BiH traži od Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, da ne dozvoli usvajanje predloženih izmjena Zakona o izvršenju krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine, koje je pripremio Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Kako se navodi u saopćenju, predloženim izmjenama želi se uvesti pozicija upravnika i dva zamjenika u državnom zatvoru, umjesto trenutnog rješenja, prema kojem zatvor ima jednog upravnika.

"Ovakvim zakonskim izmjenama, parlamentarna većina, po ko zna koji put, pokazuje kako ih zanima samo gomilanje fotelja za stranačke poslušnike, te kontinuirana podjela svega u BiH po etničkim linijama, jer se predlaže da na ove tri pozicije moraju biti imenovani pripadnici iz različitih naroda. Umjesto što se bave uvođenjem nacionalnog ključa, čak i u upravljačke strukture državnog zatvora, bolje bi im bilo da javnosti objasne zašto ovaj objekat, u čiju izgradnju je utrošeno 80 miliona KM, još uvijek nije u funkciji, iako su sami najavljivali otvaranje prije više od pola godine", stoji u saopćenju SDP-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

No Comment

Gospodin Grubeša, trenutni ministar pravde BiH, ni sam ne uviđa koliko ovakva odluka u zakonu može bitno utjecati na nacionalne podjele u državnim institucijama koje su djelomično nažalost neke i podijeljene (škole). Poručio bih mu da da prijevremenu ostavku i da se vrati na studij latinskog i sociologije gdje i predaje na hdzeovom fakultetu u Mostaru.

0 0

Brčko

NARAVNO DA MORA BITI PO NACIONALNOM KLjUČU! PA ŠTA BI STE VI DA SE MOŽETE LAKŠE IŽIVLjAVATI NAD ZATVORENICIMA?

1 0

* Sva polja su obavezna