SCENA| Film "Žaba" dobio dvije nagrade na BHFF-u

U subotu na Bosanskohercegovačkom Film Festivalu u New Yorku film "Žaba" bh. reditelja Elmira Jukića dobio je dvije Zlatne jabuke, i to nagradu za najbolji film i nagradu za najboljeg glumca, koja je pripala Emiru Hadžihafizbegoviću.

Izvor: N1

Premijerno je izvedena predstava "Nana Fata Orlović'' ili ''Neka se čuju vaši glasovi". Riječ je o autorskom projektu Hasije Borić, koja je predstavu zasnovala na dokumentarnim materijalima - knjigama i tekstovima koji govore o stradanjima u Srebrenici. Hasija Borić ovom predstavom ujedno obilježava i 40 godina umjetničkog rada. Pored nje, na ovoj predstavi je učestovao i tim mladih ljudi, a nekima od njih ovo je bilo i prvo iskustvo.

Banjaluka ima jednu legendu koja već vijekovima zaokuplja sve generacije. Naravno riječ je o Safikadi. Banjalučka Julija zainteresovala je učenike i studente iz Mostara i Banjaluke. Nedavno su krenuli u projekat pravljenja virtuelnog spomenika, a do maja će kažu, biti završen i dostupan posjetiteljima u bilo kojem dijelu svijeta.

Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana počeo je svoju koncertnu turneju. U subotu je ovaj bend nastupao u BKC-u u Sarajevu, sinoć u Tuzli, a večeras će i zenička publika u Bosanskom narodnom pozorištu imati priliku uživati u njihovm nastupu. Klub Trezor još jednom sarajevskoj publici poklanja koncert bh. sevdah benda u petak 20.aprila. A nakon Trezora, slijede koncerti u Beču, Pragu, Istanbulu, Dubrovniku, Rijeci i mnogim drugim gradovima.

Sastav Urban&4 održao je koncert u Beogradu. "Kuća sjećanja" je nova pjesma, koja je stigla kao najava beogradskog koncerta i posveta velikim autorima i muzičarima. Rok muzičara Damir Urban, govorio je za N1.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: scena

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna