Načelnik Opštine Kladanj isključen iz SDA

Načelnik Opštine Kladanj isključen iz SDA Izvor: N1

Povjereništvo Opštinskog odbora SDA Kladanj je donijelo odluke o isključenju iz članstva SDA za aktuelnog načelnika Opštine Kladanj Jusufa Čavkunovića i smijenjenog predsjednika Kluba vijećnika u Opštinskom vijeću Kladanj Aliju Kadrića.

''Odluke organa Stranke su obavezne za članstvo Stranke. Obzirom da su Jusuf Čavkunović i Alija Kadrić djelovali suprotno stavovima organa SDA, učestvovali u radu Incijativnog odbora i Osnivačke skupštine druge političke stranke i time nanijeli štetu i narušili ugled SDA, a bili su dužni kao članovi SDA da djeluju skladu sa Programom, Statutom i drugim aktima Stranke. Shodno tome tražimo od isključenih da podnesu neopozive ostavke na mjesto načelenika Opštine Kladanj i vijećnika u Opštinskom vijeću Kladanj, jer su te mandate od građana općine Kladanj dobili kao kandidati SDA'', navodi se u saopćenju Press službe OO SDA Kladanj.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: SDA , kladanj

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Oeeheej ne može to tako Oeeheej

Siromašni čovjek načelnik Kladnja. E baš mi ga je žao.

2 0

Jasmina

Znaci,mora se razmisljati kaoSDA a cemu onda sluze nase glave???

2 1

Visegrad

Bravo tako treba kad pojedinci sebično rade i uživaju privilegije na račun stranke !!

2 2

* Sva polja su obavezna