Vijeće ministara BiH: Nastavak gradnje Koridora Vc

Vijeće ministara BiH: Nastavak gradnje Koridora Vc Izvor: Ilustracija, VM BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je dva prijedloga sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za Projekt autoputa na Koridoru Vc, poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever), komponente A i B.

Riječ je izgradnji 17,65 km duge dionice Nemila - Donja Gračanica autoputa na Koridoru Vc, odnosno poddionica, Nemila – Vranduk u dužini 5,7 km, Vranduk - Ponirak 5,07 km i Ponirak - Donja Gračanica 6,9 km. Vrijednost zajma za komponentu A je 27.150.000,00 američkih dolara, a za komponentu B 24,3 miliona eura.

Rok otplate ovih zajmova je 20 godina za komponentu A uz pet godina grejs perioda, a za komponentu B 18 godina i četiri godine grejs perioda. Zajmovi su alocirani na Federaciju BiH.

Pojedinačni prijedlozi sporazuma sa osnovama za vođenje pregovora za njihovo zaključivanje bit će dostavljeni Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar finansija i trezora, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ajla

Iznad Zenice stubovi za most su dopola napravljeni i stoje....čekaju......pare imaju ali ko zna šta je problem....

1 0

Vitez

Koridor Vc ce biti izgradjen do 2030.Ko ziv ko mrtav.

1 0

Visegrad

Ali avaz piše sve crno i drugačije jel zbog konkurencije stranaka ili lažu ??

2 0

* Sva polja su obavezna