Boyko Borisov nominovan za ''Evropsku ličnost godine''

Boyko Borisov nominovan za ''Evropsku ličnost godine'' Izvor: N1

Ambasorica Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustina Cvetkova Karabaševa u Ambasadi Bugarske u Sarajevu primila je danas Paneta Škrbića, predsjednika Uprave i generalnog direktora Evropske nezavisne agencije za izbor i promociju najuspješnijih evropskih menadžera i ličnosti.

Kako je saopšteno iz Direkcije Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Škrbić je ambasadoricu Bugarske upoznao s aktivnostima i protokolom odnosno pripremama za 38. Ceremoniju dodjele prestižne evropske nagrade ,,Evropski najmenadžer i ličnost godine’’ koja će  6. jula biti održana u Sarajevu uz učešće predstavnika dvadesetak zemalja Evrope i svijeta.

Također, Škrbić je upoznao ambasadoricu Karabašev da je za prestižnu nagradu ,,Evropska ličnost godine’’ nominovan premijer Bugarske Boyko Borisov.

Ambasadorica Karabašev je Škrbića obavijestila da je premijer Borisov s radošću prihvatio prisustvo Ceremoniji u Sarajevu, uz pratnju tridesetak bugarskih novinara i medija, te više privrednika i menadžera koji su spremni na saradnju i zajednička ulaganja sa kompanijama i ljudima iz biznisa Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana.

''Premijer Borisov veoma cijeni ,,Međunarodne sarajevske privredne susrete’’ u organizaciji Nezavisne agencije iz Bosne i Hercegovine kao mjesto susretanja i konkretnog dogovaranja saradnje zemlja i privrednika regiona i visoko cijeni da je ranije ovu nagradu u Sarajevu primio bivši predsjednik Bugarske Rosen Plevneliev'', istakla je ambasadorica Karabaševa na sastanku sa Panetom Škrbićem, saopšteno je iz Direkcije.

Podsjećamo, bugarski premijer početkom aprila prisustvovao je ceremoniji otvaranja Međunarodnog sajma privrede, a sastao se i s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Izi

I JESTE BRATE LJUDINA VIDI SE ko bi rekao da je ovaj do skora imao ista zajednicko sa komsijama desno od bugarske

1 0

PUĆIN

Vaistinu. Od kako se vratio od Čove Ćirilice i ovaj posta naj-europljanin.

2 0

* Sva polja su obavezna