Mile Kekin za N1: Opet se borimo sa ospicama i fašizmom

Mile Kekin za N1: Opet se borimo sa ospicama i fašizmom Izvor: Facebook/Hladno pivo

Hrvatski bend Hladno pivo u sklopu obilježavanja 30 godina rada i postojanja nastupit će i na Tjentištu u sklopu OK Festa, koji će se održati od 6. do 8. jula.

Mile Kekin, frontmen benda iz Gajnica za N1 je kazao da se veseli ponovnom nastupu nakon 2015. godine, govorio je o solo albumu kojeg sprema, nastupima - ali i o aktuelnosti nekih "prastarih" pjesama.

Ovaj bend 30 godina "upire prstom" u sve društvene dekadencije, a interesovalo nas je hoće li na ovim prostorima ikada ponestati inspriacije za tako nešto?

"Bojim se da neće. Ono što me najviše šokira je aktualnost nekih prastarih pjesama. Prvo pomislim da je ovdje vrijeme stalo a onda mi se čini da se vrti unatrag. Evo sad se tako opet borimo s ospicama i fašizmom, srednji vijek se vraća u punom sjaju".

Bend iz Gajnica postao je jedan od sinonima rokenrola - da li je ovom žanru mjesto u "podzemlju" ili težak zvuk treba da se svira sa velikih bina?

"Svejedno gdje se svira. Gledao sam System of a Down na velikoj bini i nisam imao osjećaj da su zbog toga manje dobri. Bend treba svirat gdje ima publike. Nikad nisam htio biti dio podzemlja, ne zanima me biti kultni izvođač. Mi smo odavno prerasli te dječije bolesti. Na nama je da preobratimo mainstream publiku i dobro nam ide", naveo je Kekin.

Šta da u skorije vrijeme očekujemo od Hladnog piva - ima li odmora, i može li bend sebi dozvoliti kreativnu pauzu?

"Krajem godine mi izlazi solo album. Tad će Pivo malo smanjit tempo ali neće stati. Do tad ćemo odsvirat pedesetak koncerata ako je suditi po brzini kojom se puno kalendar. Ali napravit ćemo kreativnu pauzu što se tiče rada na novim stvarima, jer je vrijeme za to - 30 godina sviramo i izdajemo albume, nakupilo se pjesama za još dva benda".

Vraćate se na OK Fest nakon 2015 godine, šta nam možete reći o samom festivalu i značaju ovakvog događaja na mjestu koje oživi prostor koji ima historijski značaj za sve dijelove bivše države?

"Nama je bilo odlično bilo prošli put i drago mi je svirat na takvom značajnom mjestu na kojemu je izborena velika pobjeda protiv fašizma. Sviramo ove godine i na nekom festivalu na Kozari. Još čekamo poziv sa Neretve i možemo najaviti veliku partizansku turneju", zaključio je Kekin uz smijeh.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna