"Pričamo o obrazovanju, a možda će borci biti ispred zgrade"

"Pričamo o obrazovanju, a možda će borci biti ispred zgrade" Izvor: N1

Počela je tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će se raspravljati o "Depolitizaciji budućnosti obrazovanja u FBiH" .

Poslanik SDP-a BiH Damir Mašić upitao je Edina Musića, predsjedavajućeg Doma, šta je sa zahtjevima za održavanje ostalih tematskih sjednica (boračka populacija, Izborni zakon) i zašto nisu omogućena pitanja poslanika na današnjoj sjednici.

Musić je rekao kako do njega nisu došli drugi materijali, osim zahtjeva za sjednicom. On je rekao da se o boračkoj populaciji može razgovarati, ali da osim Zakona o boračkim udruženjima koji je predložila SDA, nema drugih materijala.

Alma Kratina, poslanica DF-a, rekla je da je primjetila veliki broj policajaca ispred Parlamenta jer su borci najavili novo okupljanje, ali o tome danas u Parlamentu neće biti riječi.

"Mi pričamo danas o obrazovanju, a možda će borci biti ispred zgrade. Mi kao da živimo u paralelnom svijetu", rekla je Kratina.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Parlament FBiH

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Vukovi

Kakvo obrazovanje,u Ministarstvu,Skupstini i Parlamentu sve nepismeni i neobrazovani,bacili ucenika i ponašaju se kao da nije bitan,stid da vas bude.

2 0

Nazadno

Neki imaju stvarno kokošiji mozak. Pa gdje u svijetu postoji državna vlast da ima manje plate od prosjeka građana a ovdje bi neki trubili i da je obrnuto. U federaciji borci imaju duplo veća primanja od boraca RS a ti borci ne blokiraju nikoga. Nerazumno totalno. Neko ih uzdiže, neko ih muti. Ali se postavlja pitanje: kako taj koji uspjeva da ih zavarava? Odgovor: uspjeva za to, jer su ne informirani, ne čitaju i ne razmišljaju.

4 1

Vitez

Paralelan svijet bogatih i siromasnih.U parlamentu sjede zastupnici sa platama od par hiljada maraka a ispred zgrade se skupljajj borci koji nemaju ni redovnu koru kruha.Zemlja koja polako ali sigurno ide u tamni vilajet,crna rupa na Balkanu.

9 1

* Sva polja su obavezna