Muškarac preminuo nakon povreda nanesenih oštrim predmetom

Muškarac preminuo nakon povreda nanesenih oštrim predmetom Izvor: N1

Jedna osoba je preminula od povreda zadobijenih udarcem oštrim predmetom sinoć u Sarajevu.

Kako je navedeno u izvještaju MUP-a KS, kasno sinoć, obaviještena je Druga PU da je u ulici dr. Jusufa Tanovića, općina Centar Sarajevo, došlo do povrede osobe oštrim predmetom. 

Na lice mjesta su odmah izašli policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave. Na mjestu događaja je zatečena ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenoj osobi S.D. rođen 1961. godine iz Sarajeva, koji je zadobio povredu ubadanjem oštrim predmetom u predjelu lijevog dijela grudnog koša .

Također, na licu mjesta je zatečena i njegova supruga M.D. rođena 1962. godine iz Sarajeva, koja je policijskim službenicima izjavila da je došlo do verbalnog sukoba sa suprugom, te fizičkog naguravanja usljed kojeg je došlo do nanošenja povreda oštrim predmetom.

Povrijeđeno lice je prevezeno u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje je isti prilikom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom sudske medicine.

Policijski službenici Uprave policije su zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), lišili slobode M.D., koja će nakon kriminalističke obrade, biti predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: MUP KS

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna