Fudbalski savez BiH najmanje prihoduje od prodatih karti

Fudbalski savez BiH najmanje prihoduje od prodatih karti Izvor: N1 BiH

U Sarajevu je u toku redovna Skupština Fudbalskog saveza BiH. Na Skupštini je između ostalog ukazano na to da krovna kuća bh. fudbala najmanje prihoda ostvaruje od prodatih karti za utakmice, prenosi reporter N1, Haris Mrkonja.

Samo 4 posto od ukupnih prihoda je ostvareno prodajom karti. U protekloj godini je FSBiH ostvario više od 15 miliona maraka prihoda, što je u odnosu na 2016. godinu suficit od pola miliona maraka.

36 posto troškova otpada na plate osoblju, 20 posto na prihode selektora i 12 posto na troškove klupskog takmičenja. Rashodi u prošloj godini su iznosili više od 15 miliona maraka.Adaptacija zgrade FSBiH bi trebala biti okončana do kraja septembra ove godine. Početak radova na adaptaciji je kasnio zbog nemogućnosti da se putem tendera pronađe izvođač radova. 

Predsjednik FSBiH, Elvedin Begić je u svom obraćanju kazao: "U posljednje dvije godine vratili smo jedinstvo u rad saveza, što je ključno za planove rada za budućnost. Otvoreni smo na kritike, jer se nismo plasirali na SP2018. Kritika javnosti i medija je dobrodošla kako bismo zajedno stvorili ambijent za bolje sutra."

S druge strane, generalni sekretar FSBiH, Jasmin Baković je o radu ove institucije rekao: "Ostvareni su gotovo svi ciljevi. Veliki uspjesi mladih selekcija, otvorili smo mnoštvo UEFA-inih i FIFA-inih projekata, pokrenuti su infrastrukturni projekti. Neuspjeh je ono što je bio primarni cilj, plasman na SP 2018."

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Cobu

Kako ce te imat kad ih navodno poklonite tapkarima po odredjenoj cijeni

1 0

* Sva polja su obavezna