United Group, uz podršku KKR, nastavlja da ulaže u Srbiju

United Group, uz podršku KKR, nastavlja da ulaže u Srbiju Izvor: Tanjug / Dimitrije Goll
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa predstavnicima firme za globalne investicije KKR

United Group, vodeći kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u jugoistočnoj Evropi, najavila je dodatna kapitalna ulaganja u Srbiji od 293 miliona evra u narednih pet godina.

United Group je od 2014. godine u većinskom vlasništvu fondova kojima rukovodi vodeća svjetska investiciona kompanija, KKR. Manjinski vlasnik je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), od 2004. godine.  

Kako se navodi u saopštenju, United Group ima snažno prisustvo i reputaciju u Srbiji pružajući neophodnu digitalnu infrastrukturu, super brzi internet, premijum televizijske sadržaje i povoljnu fiksnu telefoniju za oko 2,9 miliona stanovnika koji trenutno koriste usluge kompanije, uključujući i seoska područja koja koriste satelitsku TV uslugu.

United Group je izgradila ili iznajmila ukupno oko 15.800 km optičke mreže, ključne za razvoj biznisa u Srbiji. Pruža i novu "cloud" uslugu koja omogućava malim i srednjim preduzećima da koriste prednosti "cloud" infrastrukture na isplativ način.

Sa 1881 zaposlenim u Srbiji, kompanija podržava i domaće stvaraoce kroz produkciju lokalnih televizijskih programa i filmova, dok United Group internet platforma omogućava gledaocima širom svijeta da gledaju srpske TV programe. United Group takođe njeguje različite programe socijalne pomoći i zaštite životne sredine kroz rad SBB Fondacije.

Prema poslednjoj ekonomskoj prognozi Evropske komisije, ekonomski pokazatelji i trendovi rasta Srbije ostaju snažni, imajući u vidu da će i privatna i državna ulaganja rasti.

KKR UG Izvor: Promo

"Od 2014, kada je KKR kupio United Group, uložili smo 264 miliona evra u Srbiji. KKR-ova namjera da investira još 293 miliona evra u narednih pet godina predstavlja izraz povjerenja u potencijale Srbije i napredak koji Srbija postiže u pravcu ekonomske reforme i pravnih standarda EU. Zahvaljujemo se predsjedniku Vučiću na njegovom kontinuiranom angažmanu na stvaranju pozitivne klime za strane investicije u Srbiji", izjavio je Johanes Hut, šef KKR EMEA.

Dragica Pilipović Chaffey, potpredsjednica za korporativne poslove United Group, istakla je da će "nova investicija značajno povećati dostupnost visoko kvalitetnih digitalnih usluga koje United Group pruža u Srbiji".

"Savremene telekomunikacije velikih brzina suštinske su za ekonomski rast zemlje i ponosni smo što nastavljamo da ulažemo u digitalnu infrastrukturu koja je od ogromnog značaja za Srbiju i njene građane", rekla je ona.

KKR je vodeća svjetska investiciona kompanija koja upravlja kapitalom i resursima koji uključuju private equity, energetski sektor, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim partnerima koji upravljaju hedž fondovima.

KKR ima za cilj da generiše atraktivan povrat investicija za svoje investitore, sljedeći stripljiv i disciplinovan princip ulaganja, zapošljavajući ljude koji su vrhunski stručnjaci, podstičući rast i stvarajući vrijednost zajedno sa kompanijama iz svog portfolija.

Pored kapitala kojim upravlja za svoje investitore, KKR ulaže i sopstveni kapital i pruža finansijska rješenja i investicione mogućnosti kroz svoje poslovanje na tržištu kapitala.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna