Zvizdić: SDA okuplja ljude dobrih namjera

Zvizdić: SDA okuplja ljude dobrih namjera Izvor: Fena

Tribina Stranke demokratske akcije pod nazivom "Odgovor SDA na aktuelanu političku situaciju" održana je danas u sali Bosanskog kulturnog centra "Alija Izetbegović" u Kalesiji.

Centralni gost manifestacije bio je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, koji je prezentirao rezultate rada institucije na čijem je čelu, te strateške ciljeve, zadatke i planove koji stoje pred članstvom i rukovodstvom SDA u svjetlu nadolazećih izbora. 

- Neke stranke možda imaju dobre namjere ali nemaju potrebnu snagu, druge imaju snagu, ali nemaju dobre namjere. Jedino je SDA snaga, koja okuplja ljude dobrih namjera, s jednostavnim programskim ciljem - država Bosna i Hercegovina. Neke opcije imaju smisla samo za tradiciju, neke samo za modernost, jedino je SDA sveobuhvatna snaga, koja spaja tradiciju i modernost, evropski i islamski duh, istok i zapad, čime najviši liči na Bosnu i Hercegovinu i bošnjački narod. Jedino SDA izražava i predstavlja volju i fundamentalne vrijednosti bosanskog čovjeka - poručio je Zvizdić.

Uz govor predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predstavljena je i video prezentacija rezultata rada te institucije u tri godine dosadašnjeg mandata.

Osim predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, skupu su se obratili i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Amir Fazlić.

Ramić je govorio o naporima, izazovima i rezultatima Stranke demokratske akcije u Vladi Federacije BiH.

- Svaki put kada se iznese laž usmjerena protiv nas, SDA postaje jača. Naša vjera u istinu jača je od uznemirenosti iz koje niču laži. SDA je simbol samopouzdanja i hrabrosti bošnjačkog naroda. Tako je bilo, tako će i ostati - kazao je Ramić.

Fazlić je govorio o potrebi privrženosti idejama i vrijednostima Stranke demokratske akcije u suočavanju s izazovima koju se pred državu i stranku neprestano postavljaju.

- SDA je organizacija koja počiva na principu da pojedinac ne može biti iznad države, naroda i zakona. Neke stvari traju godinu dana, neke dvije, tri ili pet. No godina prođe, pet godina prođe i nestane, a SDA je neupitna. Pojedinci broje mjesece i godine, a država i narod decenije i stoljeća i to je snaga SDA - kazao je Fazlić.

Uime domaćina i organizatora - Stranke demokratske akcije Kalesija, obratili su se općinski vijećnik i član povjereništva SDA Kalesija Senad Šmigalović i predsjednica Asocijacije mladih SDA Kalesija Sumeja Ramić, saopćeno je iz OO SDA Kalesija.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Denis Zvizdić , SDA

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kremenko

Covjek sa dobrim namjerama i zvucnog prezimena....

3 1

Semir

Pa do kada vise.

11 4

DŽINHO LAŠDUD

@Semir do Oktobra !!!

2 1

* Sva polja su obavezna