FOTO| Na bh. granici otkrivena 22 kilograma droge

FOTO| Na bh. granici otkrivena 22 kilograma droge Izvor: N1

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa pripadnicima Granične policije BiH otkrili su na graničnom prijelazu Deleuša pokušaj krijumčarenja oko 22 kilograma marihuane. Nedozvoljenu supstancu preko graničnog prijelaza pokušao je prokrijumčariti albanski državljanin.

Danas u 3 sata na graničnom prijelazu Ivanica, između BiH i Republike Hrvatske pojavilo se vozilo marke “Renault Secenic”, registarskih oznaka Republike Albanije. U vozilu se nalazilo troje putnika, a vozilom je upravljao K.F. rođen 1988 godine, državljanin Republike Albanije.

Na osnovu izraženih sumnji vizuelnim pregledom vozila uočene su prepravke na dijelu poda iza vozačevog sjedišta, a radilo se o izrezanom podu ispod patosnica dimenzija 50x40 centimetara, koji je naknadno spajan silikonskom masom.

Budući na graničnom prijelazu Ivanica nije postojala specijalistička oprema za detaljn pregled vozila, isto je u pratnji upućeno na granični prijelaz Deleuša. Na ovom graničnom prijelazu je izvršen detaljan pregled vozila upotrebom specijalističke opreme “Buster i Endoscope”, koju je UIO i Graničnoj policiji BiH donirala Vlada SAD-a putem programa EXBS.

U spornom dijelu vozila uočeni su predmeti koji svojim izgledom podsjećaju na paketiče umotane u steč prozirnu foliju. Daljni rad na slučaju preuzeli su inspektori Granične policije BiH i u kritičnom dijelu vozila pronašli 22 pakovanja (cca 22 kg), zeljaste materije koja asocira na marihuanu.

Sve aktivnosti na terenu provedene su u saradnji službenika Uprave za indirektno oporezivanje i Granične policije BiH. Protiv odgovornih lica biće pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudom u skladu sa zakonskim propisima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: marihuana , droga , UIO BiH

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

zoran

Nije Secenic nego Scenic. I svaki Scenic II dođe sa tim pretincima u podu fabrički...

0 0

Habibovič. Edim.

Zdravo. Policija. Dobro. Radite. Posao.

5 2

* Sva polja su obavezna